De Wereld van Korneel, een muzikale en tekstuele match !

Ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten (WAK)  kon men in de Emiel Naudtszaal in Elversele genieten van de muzikale vertelling én concert De Wereld van Korneel. Een creatie van Nadia Vanhese en Bo Hofman. Het thema van deze editie van de WAK was MATCH !  De makers interpreteerden dat in de eerste plaats als het samenklinken, het MATCHEN, van de muzikale en tekstuele totaliteit van het verhaal.

De Wereld van… vertelt het verhaal van de kleine Korneel die met zijn talenten en gebreken uit een eenvoudige werkmansbroek komt. Zigzaggend tussen grappige ups en dramatische downs die zijn jeugd in een stadswijk meebrengen ontplooit hij zich tot een fijne jong-volwassene met het hart op de juiste plaats.

Zowel geïntegreerd in de sobere decors op het podium als rond het publiek trachten de makers de sfeer van de laatste deccenia van de vorige eeuw op te roepen. Daarvoor zocht men een match met verschillende beeldende kunstenaars: amateurtekenaars, -schilders, -decorbouwers, -beeldhouwers, enz. die “De Wereld van Korneel” een tastbare vorm aanmeten.

Meer foto’s, klik hier

De Wereld van Korneel 2016

Een gedachte over “De Wereld van Korneel, een muzikale en tekstuele match !”

  1. Een heel goede opvoering: wij hebben er alvast van genoten! Een dikke proficiat aan de makers en medewerkers…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *