Zwerfvuilactie Sint-Henricusschool Steendorp

In het kader van de lokale netheidscampagne ‘Een proper Temse DANKzij u’ en de sensibiliseringscampagne ‘In de vuilbak’ van de Vlaamse overheid worden er in het voorjaar diverse zwerfvuilacties georganiseerd in Temse.

Ook vrije basisschool Sint-Henricus droeg zijn steentje bij met een zwerfvuilactie. Deze vond plaats op vrijdag 15 april in Steendorp. De leerlingen trokken naar de omgeving van het Gelaagpark, de Warandestraat, Lepelstraat en het dijktraject.

Zij werden begeleid door leerkrachten, enkele ouders en 4 netheidswerkers van de school. Deze netheidswerkers zijn leerlingen die op regelmatige tijdstippen het zwerfvuil opruimen in de omgeving van het Gelaagpark en de Roomkouter. Ook de kleuters namen deel aan de zwerfvuilactie. Zij maakten het schoolterrein zwerfvuilvrij.

De Milieudienst ondersteunde de actie d.m.v. de inzet van de borstelveegmachine en de elektrische afvalzuiger. Afvalknijpers, handschoenen en afvalzakken werden ook ter beschikking gesteld.

Voor de leerlingen van start gingen, werden ze op de speelplaats aangemoedigd door de schepenen Franky De Graeve (CD&V  – Leefmilieu) en Geert Vandersickel (N-VA- Onderwijs).

Samen zorgden de kinderen voor een ‘net’ en ‘mooi’ Steendorp.

zwerfvuilactie Sint-Henricus_2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *