Ook Temse heeft eindelijk een online-loket Kinderopvang

TEMSE – Tegen eind 2023 is elke gemeente in Vlaanderen en Brussel verplicht een (online) Lokaal Loket Kinderopvang uit te bouwen. De vorm van het loket is altijd maatwerk en het resultaat van lokaal overleg tussen alle betrokkenen rond kinderopvang. Ouders kunnen vanaf 28 september via deze website én het fysieke loket kinderopvang voor hun kindje tot 2,5 jaar zoeken.

Wat is een Lokaal Loket Kinderopvang?

Een Lokaal Loket Kinderopvang is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang voor hun kind tot 2,5 jaar. De website én het fysieke loket geven (toekomstige) ouders een duidelijk en volledig overzicht van alle voorschoolse kinderopvanginitiatieven in de gemeente. Op termijn zorgt de website er ook voor dat Temse inzicht krijgt in de reële opvangnoden in de gemeente door de verschillende cijfergegevens.

In de schoot van het Lokaal Overleg Kinderopvang

Vorig jaar werd het Lokaal Overleg Kinderopvang opnieuw leven ingeblazen. Het Lokaal Overleg brengt iedereen samen die bij de opvang van jonge kinderen betrokken is: ouders, opvang, scholen, jeugdwerk… Dit lokale netwerk geeft advies aan Temse over haar beleid en de uitbouw van kinderopvang in de gemeente. Via dit overleg werd er een werkgroep opgericht waar in nauw overleg met alle kinderopvanginitiatieven uit Temse onderzoek werd gedaan naar de meest ideale vorm en organisatie voor een Lokaal Loket Kinderopvang in Temse.

Digitaal platform én fysiek loket

“Het Lokaal Loket Kinderopvang Temse wordt in de eerste plaats een gebruiksvriendelijk digitaal platform (opvang.vlaanderen/Temse) dat een volledig overzicht geeft van alle voorschoolse kinderopvanginitiatieven in Temse”, stelt schepen van Jeugd Tineke Van Britsom (N-VA). “En waarop (toekomstige) ouders van jonge kinderen in enkele klikken hun specifieke opvangvragen kunnen registreren. Hiervoor werkt Lokaal Bestuur Temse samen met Opvang.Vlaanderen dat ondertussen in 144 Vlaamse gemeenten actief is.”

Ouders met opvangvragen kunnen ook altijd terecht bij het fysiek Loket Kinderopvang op AC De Zaat, 3de verdieping (Team Opgroeien) dat gecoördineerd wordt door de medewerkers van Huis van het Kind Temse.

Samen staan we sterk

“Het Lokaal Loket Kinderopvang Temse is niet enkel een samenwerking tussen Huis van het Kind en alle opvanginitiatieven in Temse”, klinkt het. “Ook heel wat toeleiders – zoals medewerkers van het Sociaal Huis, VDAB, CVO, Kind & Gezin, Agentschap Integratie en Inburgering – zijn enthousiast en staan klaar om kwetsbare gezinnen mee te ondersteunen en te begeleiden in hun zoektocht naar kinderopvang. We proberen op die manier ook hen te stimuleren om zo vroeg mogelijk hun opvangvraag te registreren in de hoop tijdig een plaatsje te kunnen vinden.”

Vanaf donderdag 28 september staat het Lokaal Loket Kinderopvang online en kunnen ouders starten met de registratie van hun opvangvraag op: www.opvang.vlaanderen/Temse

Woensdag 27 september werd het online loket Kinderopvang gelanceerd door schepen
van Kinderopvang Tineke Van Britsom (4e van links)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *