Andersvaliden sterren van de dag tijdens boottocht op de Schelde

TEMSE – Zaterdag 25 april genoten 700 andersvaliden en hun begeleiders van een ontspannende boottocht op de Schelde. Zij waren de sterren van de dag, een organisatie van zes Rotaryclubs uit de Schelderegio en de gemeente Temse.

Om 10 en om 15 uur vertrok de Verdi, vanop de Wilfordkaai in Temse, voor een vier uur durende tocht langs de prachtige oevers van de Schelde.

Eerst vertrok het schip richting Dendermonde, daarna richting Antwerpen. Tijdens de boottochten was er, naast een verzorgde maaltijd, ook heel wat animatie voorzien met optredens en een goochelaar. Dit alles vondt plaats in een prettige en ontspannen sfeer. Iedereen genoot met volle teugen, het was een hele mooie dag.

Scheldeparade 2015_Glenn Van Mele
‘Het was een fantastische boottocht’, vertelde Glenn Van Mele

‘Het was een fantastische boottocht’, vertelde Glenn Van Mele uit Temse. (foto links) Hij kan dagelijks terecht in  Dagcentrum Sint-Niklaas.
‘Het is dan ook een fantastisch initiatief, waarbij alles tot in de puntjes voorbereid is’, aldus Paul Van Mele die zoon en moeder op de kade stond op te wachten.

De Klokke, Akabe, Vriendenkring De Bron, Dagcentrum Sint-Niklaas, De Meerpaal, Flegado, MS-liga, Blijdorp Baleunis, Den Durpel, KVG Stekene, Vesta en de Zeelse Waterratten,… zijn slechts enkele van de vele organisaties die met hun sterren deelnamen aan Scheldeparade.be

De unieke stem van Belleman Gerard Vercauteren en de muzikale begeleiding van www.destrooienhoedjes.be zorgden voor de nodige ambiance tijdens het in- en uitschepen en langs de kade.

‘Het doel was om op een respectvolle manier aandacht te creëren voor de andersvaliden en hun omgeving’, aldus Stefan De Cuyper van de organisatie. ‘Zowel persoonlijke aandacht tijdens de boottochten, als algemene aandacht voor de andersvaliden en hun omgeving, zoals zij die dagelijks ervaren. Scheldeparade.be wil een platform bieden om hun dagelijkse ervaringen naar voor te brengen.’

Niet enkel Kris Peeters, maar ook een aantal burgemeesters uit de omliggende gemeenten kwamen de genodigden persoonlijk begroeten na hun boottocht. Het was overduidelijk dat iedereen ervan genoten heeft.

Scheldeparade.be is reeds voor de derde maal een gezamenlijk project van zes Rotary clubs uit de Schelderegio en wordt ondersteund door de gemeente Temse.

Meer foto’s bekijk je hier

DSC_9158

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *