‘Met Belgerinkel naar de Winkel 2015’ ook in Temse op gang geschoten

Nieuw: Gemeentebestuur en Gezinsbond werkten kinderwedstrijd uit.

TEMSE – Met een kleurrijk fotomoment werd ook in Temse de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel 2015’ op gang geschoten.

Hoe meer mensen met de fiets of te voet hun boodschappen doen bij de lokale handelaars, hoe vlotter de mobiliteit in Temse kan verlopen. Daarnaast is het ook goed voor ieders gezondheid en zorgt het voor sociale contacten omdat je te voet of met de fiets vlugger een babbeltje kan slaan.
De Bond Beter Leefmilieu organiseert vanaf zaterdag 25 april tot en met zaterdag 30 mei 2015 ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Samen met UNIZO en Gezinsbond wordt iedereen aangemoedigd om te voet of met de fiets naar handelaars in de buurt te gaan.

Vorig jaar namen er 185 000 mensen deel aan ’Met Belgerinkel naar de Winkel’, de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen, en gingen ze langs bij 12 000 deelnemende handelaars.

Temse neemt dit jaar voor de elfde keer deel aan de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Ook dit jaar nemen maar liefst 100 handelaars verspreidt over Elversele, Tielrode, Temse en Steendorp deel aan de campagne!
Zoals elk jaar gebeurt deze actie in samenwerking met Unizo Temse en het Gemeentebestuur van Temse, waarbij de diensten Lokale Economie en Mobiliteit nauw betrokken zijn.

‘Nieuw dit jaar is dat het Gemeentebestuur Temse en de Gezinsbond Temse een kinderwedstrijd hebben uitgewerkt’, aldus schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA)

Alle kinderen van de derde kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Speelgoedwinkel Speledo geeft maar liefst 8 prijzen weg. Haal dus snel je creatieve brein boven en maak een gedicht, tekening, collage, schilderij, dat in het thema past van winkelen met de fiets.
Deze wedstrijdformulieren zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende handelaars!

Het creatieve werkje dient vóór 31 mei binnen te worden gebracht in AC De Zaat, 3de verdieping bij de dienst Mobiliteit. De prijzen worden uitgereikt op vrijdag 19 juni. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

De aanpak van de campagne is voor 2015 grondig gewijzigd. Klanten die met de fiets of te voet winkelen, worden beloond met een Belgerinkel-sticker voorzien van een unieke code. De klant registreert deze code op www.belgerinkel.be en kan zo kans maken op mooie prijzen van Bond Beter Leefmilieu, Unizo Temse met Eva’s Vicky Shoes en van Gemeentebestuur Temse.
Klanten die niet over internet beschikken, kunnen hun Belgerinkel-stickers registreren via vrienden en familie.
Is dit geen optie, dan kan de klant zijn Belgerinkel-stickers op een spaarkaart kleven en deze in een Belgerinkel-box deponeren. Deze boxen staan aan de Infobalie AC De Zaat, Toeristisch Infokantoor, Bibliotheek, zwembad Scheldebad, JOC De Nartist, sportcentrum Fernand Schuerman, sporthal Temsica, sporthal Het Gelaag, sporthal Tilroda en BKO Elversele (Priester Poppeschool).

Tijdens de campagneperiode reikt Belgerinkel elke dag één of meerdere prijzen uit aan de geregistreerde nummers, afkomstig uit heel Vlaanderen.

Ook Gemeentebestuur Temse, Gezinsbond Temse, Speelgoedwinkel Speledo en Unizo Temse met Eva’s Vicky Shoes als hoofdsponsor reiken na de campagne prijzen uit. Zo zijn er een retro dames- en herenfiets, 10 fietstassen, 10 Cadeaucheques Temse t.w.v. € 25 en 8 prijzen voor de kinderenwedstrijd te winnen.

Startmoment Belgerinkel 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *