Onthaalmoeder ‘Tante Vera’ moet gedwongen stoppen

Tante Vera was ruim dertig jaar onthaalmoeder maar kleine Julie was de laatste spruit die ze onder haar hoede nam. Door de strengere regelgeving moet Tante Vera noodgedwongen en met de tranen in de ogen stoppen. ‘Haar’ kinderen gaven haar een afscheidsfeest.

Het was een complete verrassing voor Vera Nys toen ze zondag in de grote zaal van JOC De Nartist plots oog in oog stond met tientallen kinderen die de voorbije jaren aan haar zorgen werden toevertrouwd. Toen ze hoorden dat Tante Vera stopte, wilden ze dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze gaven haar een groot feest en een immense taart. “De taart werd gemaakt door Olivier De Roeck. Hij was indertijd één van mijn kindjes en heeft nu een bakkerij in Tielrode”, zegt een fiere Tante Vera.

Vera was liever nog even onthaalmoeder gebleven. “Ik heb mijn job met heel veel plezier gedaan”, zegt ze met tranen in de ogen. “De genegenheid die ik kreeg van de kinderen is onvergetelijk en ik ben ook wel fier

op het vertrouwen dat ik kreeg van de ouders. Maar nu is het dus voorbij. De regels worden steeds strenger. Blijkbaar is mijn huis, dat dertig jaar voldeed voor 103 kinderen, nu niet groot genoeg meer. Ik ga de kinderen enorm missen.”

Vera doet haar verhaal met Julie op haar arm. Zij was het laatste onthaalkindje van Tante Vera. “Julie is veertien maanden en ze ging heel graag naar Tante Vera”, blikt de mama van Julie terug: “Mijn zoontje Kobe ging ook naar Tante Vera en het was logisch dat Julie bij haar terecht kwam. We hebben een nieuwe onthaalmoeder moeten zoeken voor haar.”

Legendarisch voor alle kinderen blijkt de soep van Tante Vera, gemaakt met de groenten uit de tuin van haar Nonkel Bert. Ook voor Nele Reyniers (33). “Ik was indertijd het eerste onthaalkindje van Tante Vera en ik ben nog altijd blij dat ik haar regelmatig tegenkom”, zegt zij.

Bron: HN/GVV

Tante Vera met 'haar' kinderen (foto Guy Van Vliet)
Tante Vera met ‘haar’ kinderen (foto Guy Van Vliet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *