Nieuw wijkcomité Sompershoek wil buurtbewoners samenbrengen

TEMSE – De Sompershoekwijk heeft opnieuw een wijkcomité. De bedoeling is om leuke activiteiten te organiseren voor de wijkbewoners. Zo vond er een kennismakingsreceptie plaats die heel wat bewoners naar het clubhuis lokte.

Het wijkcomité werd opgericht op initiatief Paul Van Mele en Wilfried Van Eyck.

“We konden ondertussen enkele vrijwilligers warm maken om een buurtcomité op te richten om in onze wijk leuke activiteiten op poten te zetten. We zijn een beperkt comité met zes leden”, stelt coördinator Paul Van Mele. “Zo willen we op 7 mei uitpakken met een grote rommelmarkt. Dit naar het voorbeeld van de rommelmarkt in de Vroonhofwijk (telkens op 2de Pinksterdag red.) Er zijn ondertussen al inschrijvingen omdat we geregistreerd staan op de website rommelmarkten.be.”

“Het enige verschil in onze wijk is dat we een ‘bovenwijk‘ en een ‘benedenwijk’ hebben. Waardoor onze wijk redelijk uitgestrekt is.”

Brievenbus

“Om bekend te maken dat er opnieuw een wijkcomité aan het werk is, organiseerden we een kennismakingsreceptie voor de buurtbewoners”, klinkt het. “Waarbij we ook de bewoners van de Herderstraat, de Welvaartlaan en de Vredestraat, die grenzen aan de Sompershoekwijk, ook uitnodigden. We deden via flyers, met een inschrijvingsstrook, een oproep om samen te komen in het clublokaal van de wijk. Voor deze eerste activiteit van ons comité mochten we toch een 70-tal bewoners welkom heten.”

“De bedoeling is nu dat wijkbewoners suggesties doen om bepaalde activiteiten te organiseren”, aldus Van Mele. “We gaan hier aan het clublokaal een brievenbus hangen waar men zijn suggesties kwijt kan. Die bespreken we dan met ons comité en in de mate van het mogelijke proberen we die te organiseren. We werken trouwens ook samen met de ontspanningscel van de sociale bouwmaatschappij Woonanker. De verantwoordelijke daarvan is ook aanwezig bij onze vergaderingen.”

“Het is trouwens frappant, op deze eerste receptie heb ik wijkbewoners leren kennen die ik nog nooit gezien had”, vetelt Paul. “En dat is ook de bedoeling van ons comité, dat bewoners samen komen en elkaar leren kennen.”

Het gloednieuw Sompershoekcomité:
vlnr.:Marie-Jeanne …, Mike … Annita Van Mele, Ronny Matijs, Wilfried Van Eyck, Paul Van Mele en Jean-Pierre … .
De kennismakingsreceptie van het Sompershoekcomité was een groot succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *