Lieve Truyman lijsttrekker NV-A bij gemeenteraadsverkiezingen in 2024

TEMSE – N-VA Temse maakte zondagochtend de lijsttrekker bekend voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. Net als vorige keer zal Lieve Truyman het voortouw nemen van een groep van 31 mannen en vrouwen.

“We willen met onze fractie niet de tofste clown in het circus zijn”
Lijsttrekker Lieve Truyman

De primeur werd aangekondigd op het nieuwjaarsontbijt in Steendorp door voorzitter Kim Aluwé. N-VA is de eerste partij in Temse die haar lijsttrekker bekendmaakt. Sinds 2013 maakt N-VA deel uit van de bestuursmeerderheid en drukt de partij haar stempel op het lokale beleid.

Stevige schouders

“We gaan ons blijven inzetten om Temse duurzamer, klimaatvriendelijker maar vooral ook aangenamer te maken om te wonen”, zegt Kim Aluwé. “Ook mobiliteit staat hoog op onze agenda. Mobiliteit is meer dan alleen de wagen. Temse en deelgemeenten moeten een veilige plek zijn om te fietsen en te wandelen. De partij heeft het volste vertrouwen in Lieve Truyman om van Temse een bloeiende, dynamische, veilige en aantrekkelijke gemeente te maken”, aldus nog Aluwé.

“We willen met onze fractie niet de tofste clown in het circus zijn”, stelde Truyman. “Maar wel met zorg en verantwoordelijkheid met hart en ziel voor Temse te zorgen. Er worden moeilijke beslissingen genomen. Het is dan ook belangrijk om met stevige schouders uit te leggen aan de inwoners waarom die beslissingen gemaakt werden.”

Lieve Truyman nam voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en raakte meteen verkozen waarna ze zetelde als schepen van mobiliteit, cultuur en erfgoed. In 2018 mocht ze de lijst een eerste keer trekken en sleepte ze 1.616 voorkeurstemmen in de wacht. Voorbije legislatuur was ze opnieuw schepen. Sinds september vorig jaar zetelt ze ook als nationaal ondervoorzitter van N-VA.

Vergroening centraal

Voorzitter Kim Aluwé blikt tevreden ook terug op de voorbije twee legislaturen.

“We hebben hierbij onze stempel kunnen drukken op het lokale beleid en de verandering is nu ook steeds meer waar te nemen in het straatbeeld en in de organisatie van het lokaal bestuur”, stelt ze vast.

“In de toekomst zal er voor N-VA Temse nog meer moeten ingezet worden op digitalisering van de dienstverlening, het omzichtig omspringen met de gemeentefinanciën en meer dan ooit ook op het binnenhalen van subsidies van hogere overheden voor het uitvoeren van projecten.”

“Bij openbare werken zal ook ontharding en vergroening centraal staan. De partij stelt tot slot ook vast dat het uitgerolde cameraplan zijn vruchten begint af te werpen bij de bestrijding van criminaliteit.”

Meer foto’s, klik hier

NV-A Temse stelde schepen Lieve Truyman voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *