Harmonie Sint-Cecilia moet op zoek naar nieuwe schatbewaarder

Antoon Vermeir voerde 60 jaar de functie uit bij de Tielroodse harmonie

TIELRODE – Harmonie Sint-Cecilia moet op zoek naar een nieuwe schatbewaarder. Antoon Vermeir die 60 jaar lang de functie waarnam gaf afgelopen week zijn ontslag voor medische redenen.

Antoon Vermeir (89) is een goed gekende figuur in Tielrode. Hij was jaren lang leerkracht en daarna directeur van de lagere school in Tielrode maar ook actief in het verenigingsleven in Tielrode. Als dirigent van het Sint Gregoriuskoor verzorgde hij vele jaren het muzikale gedeelte van de Eucharistievieren in de Sint Jozefskerk. Hij was er ook lector.

Met pijn in het hart

“In de Confrerie van Sint Elooi was hij ook actief bestuurslid. Uit zijn hand kregen de ruiters een vergoeding voor de deelname aan de paardenommegang en -zegening”, vertelt burgemeester en bestuurslid van de harmonie Hugo Maes. “Hij noteerde zorgvuldig in zijn paardenommegangboekje, hoeveel ruiters deelnamen aan de ommegang met daarbij ook bij welke LRV ze actief waren.”

“In 1962 vroeg de toenmalige Tielroodse burgemeester Heyman hem om ook in de plaatselijke harmonie een bestuursfunctie op te nemen”, klinkt het. “Hij werd kassier/penningmeester tot hij deze week met pijn in het hart zijn ontslagbrief kwam brengen bij voorzitster Veerle Vermeulen juist voor de wekelijkse repetitie.”

Oproep voor nieuwe vrijwilligers en muzikanten

“In deze ontslagbrief verwoordt hij de mooie en deugddoende momenten en tussen de regels door kan je ook lezen dat er in de periode van 60 jaar ook spanningen konden zijn zowel in het bestuur als bij de muzikanten.”

Tien jaar geleden werd Antoon Vermeir nog in de bloemetjes gezet voor zijn 50 jaar actief meewerken als penningmeester in de Harmonie. Met de diamanten verjaardag van zijn functie gooit hij nu de handdoek in de ring.

“Vanuit het bestuur van de harmonie Sint Cecilia wensen we hem van harte te bedanken”, stelt Hugo Maes. “Net als bij het afscheid van secretaris Carlos Van Daele eerder dit jaar, als bij Antoon zijn afscheid, worden hiaten geslagen.

De harmonie kijkt uit naar enthousiastelingen, vrijwilligers, muzikanten maar ook niet-muzikanten, die de handschoen willen opnemen om het verenigingsleven in Tielrode levensadem te blazen. Voorzitster Veerle Vermeulen of andere bestuursleden kunnen hiervoor aangesproken worden.

Antoon Vermeir neemt na 60 jaar afscheid van harmonie St-Cecilia
foto vlnr.: Burgemeester Hugo Maes, Voorzitster Veerle Vermeulen , Antoon Vermeir, dirigent Frans Lauwers en Carlos Brys hulpdirigent en muzikant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *