Tesamen organiseert weer speelgoedinzameling

TEMSE – Tesamen voor Temse ziet de armoede in Temse en elders toenemen en wil niet zomaar toekijken. Daarom organiseert men ook dit jaar een Sinterklaasactie. Men verzamelt speelgoed dat daarna verdeeld wordt waar de nood het hoogst is.

“De gestegen levensduurte en de torenhoge energiekosten maken dat er in veel gezinnen met jonge kinderen geen of weinig budget is om cadeautjes te kopen voor de komende feestdagen. De ongelijkheid onder kinderen dreigt nog groter te worden”, klinkt het bij gemeenteraadslid Brigitte Caura.


Hartverwarmend

“Wij vinden dat elk kind heeft recht heeft op een prettig Sinterklaasfeest en steken dus opnieuw de handen uit de mouwen om dit mogelijk te maken. Daarom organiseren we dit jaar al voor de vijfde keer een grote speelgoedinzameling. Net zoals de vorige jaren hopen we een 150-tal kinderen blij te maken met een pakket speelgoed.”

Speelgoed dat er nieuw uitziet is welkom

Daarvoor heeft men echter externe hulp nodig.

“Heeft men nog speelgoed in zeer goede staat waar de kroost is uitgegroeid: schenk het ons en we geven het een nieuw leven”, stelt Caura “Het is milieuvriendelijk en ook hartverwarmend te weten dat men een kindje zeer gelukkig maakt.”

Speelgoed, boekjes en schoolgerief mag men tot 18 november afgeven in de Kasteelstraat 24 bij dokter/gemeenteraadslid Brigitte Caura.

Ook vorig jaar was de actie een groot succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *