Vanaf 2023 gemeentelijke premie voor de aanleg van een groendak

TEMSE – Vanaf 2023 kan je als inwoner of bedrijf in Temse een premie voor de aanleg van een groendak aanvragen. Deze premie kadert in de lokale duurzame visie van Lokaal Bestuur Temse.

Voordelen van een groendak

Groendaken dragen onder meer bij tot waterbeheersing, lucht- en waterzuivering. Ze hebben ook een geluiddempende werking, vormen een uitstekende isolatie en dragen bij tot een groenere woonomgeving en biodiversiteit.

“Onze gemeente moet zich ook beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, tegen steeds meer extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte en wateroverlast”, vertelt schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom (N-VA). “Een concrete maatregel is onder meer het bufferen, infiltreren en vertraagd afvoeren van hemelwater via een groendak.”

Premie vanaf begin 2023

De premie voor de aanleg van een groendak is er voor particulieren en bedrijven. De gemeenteraad keurde deze premie op 24 oktober goed.

De premie bedraagt 15 euro/m2 met een maximum van 60m2 per aanvraag. Tegen eind dit jaar vind je het reglement, de voorwaarden waaraan je moet voldoen en de aanvraag terug op www.temse.be. Je kan de premie aanvragen vanaf 1 januari 2023.

(C) afbeelding Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *