Temse is voor een dag het decor van nieuwe Streamz-serie: “Tweede seizoen speelt zich voornamelijk in het Waasland af”

TEMSE – De Vlaamse streamingdienst Streamz komt binnenkort met een tweede seizoen van de populaire serie ‘Déjà Vu’. De opnames voor het nieuwe seizoen zijn volop aan de gang en woensdag vond een draaidag in Temse plaats.

“Het Waasland is het decor voor de meeste scènes van het tweede seizoen. Het is lang geleden dat er zich hier nog eens een serie afspeelde”, vertelt Mariano Vanhoof van het productiehuis Fobic Films.

Na een meeslepend eerste seizoen volgt er in 2023 een nieuw seizoen van de Streamz Original Déjà Vu. “In november ronden we de opnames af en vanaf midden maart zal het tweede seizoen exclusief verschijnen op Streamz”, vertelt Mariano. “Het Waasland is het voornaamste decor van het tweede seizoen. Zo’n zeventig procent van de scènes spelen zich ergens in de Wase gemeenten af. Je hebt hier in een straal van 10 à 15 kilometer een enorme variëteit vergezichten en landschappen. In de verhaallijn zijn ook onderwerpen zoals onteigeningen en overstromingsgebieden verwerkt. Het Waasland heeft op deze vlakken een rijke geschiedenis, dus we kwamen al snel in deze streek uit. Veel series spelen zich af aan de kust of in een stad zoals Antwerpen, het is lang geleden dat een serie zich hier afspeelt.”

(Lees verder onder de foto)

woensdagmorgen waren er opnamen aan een tankstation in de Burg. Heymanstraat in Tielrode

Woensdag was het de beurt aan Temse. ’s Ochtends vond een kort draaimoment plaats aan een tankstation in Tielrode waarna de colonne verderging naar het voetbalveld van Blauw-Wit Temse in de Schoolstraat voor een volgende scene.

“Zo’n draaidag brengt een enorme logistieke uitdaging met zich mee. Er zijn zo’n 35 mensen op de set aanwezig die een strikt opgesteld plan moeten uitvoeren”, vertelt Vanhoof. “Voor deze draaidag werden ook 65 figuranten opgetrommeld.”

De meeste daarvan werden gezocht onder de leden van de lokale voetbalploeg.

“De samenwerking met Temse verloopt heel goed. We werden hier met open armen ontvangen. Dat is jammer genoeg niet altijd het geval”, vertelt Mariano.

Het nieuwe seizoen van Déjà Vu is geen vervolg op het eerste, maar dezelfde vraag blijft echter aan de kern van de reeks staan: Kan teruggaan in de tijd alles veranderen? Deel twee vertelt het aangrijpend liefdesverhaal van Halim en Eva, gespeeld door Yassine Ouaich en Lauren Versnick. Hun relatie zit in de slop en Halim probeerde de liefde van zijn leven terug voor zich te winnen. Per toeval ontdekt hij een bedrijf dat hem in de mogelijkheid stelt om terug te keren in de tijd.
(Bron + foto’s: Het Nieuwsblad/Pieter Van Hecke)

Na de middag waren er opnamen aan het voetbalterrein van SV Blauw-Wit Temse
De hoofdrolspelers van ‘Déjà vu’ van links naar rechts: Vincent Van Sande, Lauren Versnick, Yassine Ouaich en Nabil Mallat. — © rr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *