Vogelbeurs De Sneeuwgors lokte heel wat liefhebbers

Ornitologische vereniging heeft een aantal kampioenen als lid

TEMSE – Vogelvereniging De Sneeuwgors kon afgelopen weekend weer een vogeltentoonstelling organiseren in parochiezaal de Leeuwerck. Heel wat leden slepen regelmatig prijzen in de wacht voor de club tijdens de vogelshows her en der in het Vlaamse land. Zo was Yarne Noens, begin deze maand, een veelwinnaar tijdens de Diamond Bird Show.

Op de vogelexpo in de Leeuwerck waren zowat 800 vogels te bekijken. De deelnemende vogels worden gekeurd door erkende keurmeesters van de Federatie en die kiezen goud, zilver en brons in elke reeks.

In de verschillende reeksen werden de sectiekampioenen gekozen. Bart De Groep werd tot clubkampioen 2022 gekroond, Yarne Noens werd jeugdkampioen (-25) met enkele van zijn parkieten.

Bart De Groep werd clubkampioen 2022

Duivenmelker

Yarne is één van de veelwinnaars van de Sneeuwgors en behaalde begin deze maand heel wat prijzen op de Diamond Bird Show, een internationale vogelshow in Zandhoven. Hij behaalde 14xgoud, 1xzilver en 1x brons en werd Sectiekampioen bij de parkieten.

Yarne is pas 22 maar is al acht jaar lid van de Sneeuwgors.
“Mijn pa is duivenmelker en daar is het eigenlijk allemaal begonnen”, vertelt Yarne. “Zo ben ik ik eigenlijk in de vogelwereld terecht gekomen.

De vogelliefhebber heeft zowat 100 parkieten zitten waar hij regelmatig mee deelneemt aan vogelshows.

Dagelijks verzorgen

“Ik heb drie verschillende soorten van 10 tot 30 centimeter groot.” “Met mijn vogels neem ik regelmatig deel aan shows en tentoonstellingen. Van september tot december is er wekelijks ergens wel een vogelshow. Binnenkort is er het provinciaal kampioenschap en in december het Belgisch kampioenschap.”

In het dagelijkse leven doet Yarne aanleg van zwembaden maar deelnemen aan vogeltentoonstellingen is zijn grote hobby.

“Ik ben er dagelijks mee bezig, ’s morgens en ’s avonds, een sportvisser komt thuis en zet zijn hengel enkele dagen aan de kant, wij moeten dagelijks onze dieren verzorgen. Het is een passie en als men dat tegen zijn zin doet houdt men dit toch niet vol.”

Meer foto’s, klik hier

Yarne Noens behaalde op de Diamond Bird Show begin deze maand met zijn parkieten diverse gouden, zilveren en bronzen medailles
De medewerkers van de Sneeuwgors die de vogel expo organiseerden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *