Geen draagvlak voor het afsluiten van de Laagstraat en S.G.Boereboomstraat van de N16

Gemeentebestuur en politie heeft overleg met AWV op 4 oktober

TEMSE – TTS Ondernemingsclub, VOKA Waasland, Unizo Temse en Ondernemend Temse protesteren tegen de intentie van Wegen en verkeer (AWV) om de Laagstraat af te sluiten. Bedrijfsgilde Wase-Scheldekant het Landbouwoverleg Temse reageren op het afsluiten van de SGBoereboomstraat. Komende dinsdag 4 oktober is er opnieuw overleg tussen het gemeentebestuur en Wegen en Verkeer.

Tijdens het ondernemersoverleg van 29 september tussen het Gemeentebestuur Temse en de ondernemersverenigingen: Ondernemend Temse, TTS Ondernemingsclub, Unizo Temse en Voka Waasland kwamen de werken aan het kruispunt N16 / Hoogkamerstraat uitvoerig ter sprake.

De lichtenreling is nog niet optimaal, hieraan moeten nog aanpassingen gebeuren om de doorstroming vlotter te laten verlopen. Ook de wegmarkering die de automobilist de juiste richting moeten wijzen, ontbreken nog op dit moment.

Laagstraat

Voorzitter van de TTS Ondernemersclub, Roland Van Gasse en bestuurslid van Ondernemend Temse, Phillip Van Robbaeys overhandigden aan burgemeester Hugo Maes een petitie met 227 handtekeningen die tegen de afsluiting van de Laagstraat zijn. Deze handtekeningen kwamen uit 66 verschillende bedrijven

“Het is totaal onaanvaardbaar dat de Laagstraat ter hoogte van de N16 volledig wordt afgesloten”, klinkt het bij de beide voorzitters. “Door de afsluiting kanaliseert men alle verkeer langs het nieuw aangelegd kruispunt van de Hoogkamerstraat om TTS te bereiken. Dit geldt ook voor zo voor de hulpdiensten. TTS is één van de grootste industriegebieden in Vlaanderen waar meer dan 3000 mensen werken, een vlotte bereikbaarheid, ook in calamiteiten is hier zeer belangrijk. Op dat bewuste kruispunt zijn sinds het ontstaan van het industriegebied in de jaren ’70 nog geen ongevallen gebeurd.”

SGBoereboomstraat wordt ook afgesloten

Ook tegen het afsluiten van de SGBoereboomstraat komt protest. De bedrijfsgilde Wase-Scheldekant, een lokale structuur van de Boerenbond die alle lokale leden land- en tuinbouwers uit Kruibeke en Temse groepeert , het gemeentelijk landbouwoverleg van Temse en een groot aantal bewoners van Tielrode laten van zich horen.

“Door de afsluiting van deze straat zal al het zwaar verkeer van landbouwvoertuigen en tractoren zich langs de Hoogkamerstraat moeten verplaatsen”, stelt de Bedrijfsgilde.

Begrijpen wie begrijpen kan/wil …

“Het kruispunt N16 – SGBoereboomstraat wordt zowel voor indraaiend als uitdraaiend verkeer gesloten”, aldus burgemeester Hugo Maes. “Honderd meter verder laat AWV wel de Smesstraat open voor indraaiend verkeer. Hier onstaan gevaarlijke conflicten voor automobilisten en dit ook in combinatie met de fietsers, die zich langs de Smesstraat naar Tielrode willen begeven en de indraaiende automobilisten die van de N16 willen afdraaien richting het benzinestation.”

Negatief Advies van het college van burgemeester en schepenen

In zitting van 7 april 2021 gaf het college van burgemeester en schepenen al een negatief advies inzaken een omgevingsvergunningsaanvraag van AWV over het afsluiten van Laagstraat/N16 en N16/SGBoereboomstraat.

“De verkeersonveiligheid en overlast in de andere straten die door deze afsluiting verkregen wordt, is veel groter dan bij het openlaten van deze kruispunten.”

Bijkomend overleg op 4 oktober.

Het gemeentebestuur van Temse en de lokale politie zitten komende dinsdag 4 oktober samen met AWV.

Agendapunten :

afsluiten Laagstraat en SGBoereboomstraat
manier van evalueren n.a.v. het afsluiten
bijsturen van de lichtenregeling

Voorzitter van de TTS Ondernemersclub, Roland Van Gasse en bestuurslid van Ondernemend Temse, Phillip Van Robbaeys overhandigden een petitie met 227 handtekeningen die tegen de afsluiting van de Laagstraat zijn aan burgemeester Hugo Maes en schepen van Mobiliteit Lieve Truyman

2 gedachtes over “Geen draagvlak voor het afsluiten van de Laagstraat en S.G.Boereboomstraat van de N16”

  1. En nu eens hun haar op hun tanden laten zien!
    De mensen van AWV moeten voor reden vatbaar zijn. Die moeten eens goed nadenken wat ze doen!

  2. Misschien de afrit aan de SG Boereboomstraat behouden maar geen oprit meer?
    Aan de Laagstraat een afrit maken en het oprijden verbieden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *