Brug E17 Hoogkamerstraat opent vrijdagavond 23 september voor fietsers

TEMSE – De werken aan de brug Hoogkamerstraat zijn bijna klaar. De aannemer kan vrijdagavond 23 september het fietspad op de brug al openstellen.

“Op maandagavond, na de laatste afwerkingen, kan ook de rijweg open voor gemotoriseerd verkeer”, stelt men bij Wegen en Verkeer. ” Daarmee is de laatste fase van de werken die startte met de aanleg van fietspaden in de Hoogkamerstraat, door de gemeente Temse en stad Sint-Niklaas, en de heraanleg van het kruispunt met de N16 afgerond.”

“Het resultaat is een veiliger kruispunt met een betere verkeersdoorstroming en een veel veiligere en comfortabelere route voor de vele fietsende scholieren en werknemers van de bedrijvenzone. Zo zal er op de brug nu een comfortabel en van de weg afgescheiden dubbelrichtingsfietspad beschikbaar zijn. Begin volgende week zal het agentschap fietsers op het nieuwe traject van een verrassing voorzien.”

Tijdelijke afsluiting Laagstraat en S-G Boereboomstraat

Binnenkort zullen ook de aansluitingen van de Laagstraat en de Secretaris-Generaal Boereboomstraat op de Gewestweg (N16) afgesloten worden. Deze ingreep moet de veiligheid voor de fietsers verbeteren en zorgt ervoor dat het verkeer op de gewestweg veilig en vlotter kan verlopen. De afsluiting was voor de start van het project afgesproken tussen de verschillende partners en vastgelegd in de omgevingsvergunning.

“Over de uitvoering van de afsluiting zal begin oktober nog een overleg met de gemeente Temse plaats vinden zodat die afsluiting zo probleemloos mogelijk kan verlopen”, klinkt het.

Woensdag werd er nog volop gewerkt aan de afwerking van de vernieuwde brug.
Rechts zie je het nieuwe fietspad

2 gedachtes over “Brug E17 Hoogkamerstraat opent vrijdagavond 23 september voor fietsers”

  1. Ik hoop dat er vanuit de gemeente veel druk komt om die 2 straten die ze willen afsluiten toch open te laten. Mits wat veilige ingrepen kan dat eenvoudig. Waar een wil is, is een weg(oplossing)! Ik zal het anders eens komen uitleggen en uittekenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *