Vriendenkring De Nauwe Band verkoopt weer azalea’s voor Kom Op Tegen Kanker

Vriendenkring zoekt nog steeds vrijwilligers

TEMSE – Sinds 1995 trekken over het ganse land honderden enthousiaste vrijwilligers van Kom Op Tegen Kanker het derde weekend van september de straat op met azalea’s.

Komende vrijdag 16 en zaterdag 17 september verkoopt ook Vriendenkring De Nauwe Band voor de 28ste keer weer de plantjes voor het goede doel. De vrijwilligers staan op de wekelijkse markt en aan diverse supermarkten in Temse. De vriendengroep is nog steeds op zoek naar helpende handen.

Vriendenkring De Nauwe Band zag in 1992 het levenslicht. In dat jaar studeerden de kinderen van de leden van het oudercomité van de jongensschool Hollebeek af. Deze leden waren ondertussen een hechte vriendengroep geworden en om te verhinderen dat het contact zou verwateren, besloten ze de leuke samenwerking verder te zetten in een vriendenkring.

Vaste verkooppunten

“Ondertussen, 30 jaar later, bestaat de hechte vriendengroep van weleer nog steeds”, vertelt Rudy Bredael. “Doorheen de jaren werden tal van activiteiten georganiseerd om in nauw contact te blijven met elkaar. Een activiteit die sinds 1995 jaarlijks terugkomt, is het plantjesweekend voor Kom Op Tegen Kanker. Bij de oprichting had de vriendenkring er voor gekozen zich te willen inzetten voor het goede doel.”

Toen in de pers een oproep met betrekking tot het plantjesweekend voor Kom Op Tegen Kanker verscheen, was hun goede doel gekend.

“In de beginjaren reden onze vrijwilligers met een vijftal wagens door Temse en verkocht de plantjes deur-tot- deur”, klinkt het. “Ondertussen verkoopt onze vriendengroep al enkele jaren vanop vaste verkooppunten: de vrijdagse markt en op de parking van grootwarenhuizen.”

De Gentse azalea’s die worden verkocht, worden milieuvriendelijk geteeld, zijn makkelijk te onderhouden en zijn een echt Vlaams streekproduct. Een plantje kost 8 euro.

Vrijwilligers gezocht

“Met de opbrengst kan Kom Op Tegen Kanker allerlei projecten financieren in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenoten, contact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving”, stelt Bredael. Vorig jaar werden in totaal 328.697 planten verkocht, goed voor een opbrengst van 2.315.045 euro. Onze Vriendenkring verkocht toen maar liefst 2.400 plantjes. Hopelijk kan ook dit jaar het plantjesweekend op een fantastische verkoop rekenen.”

Wie graag azalea’s wil verkopen, maar nog geen team heeft, Vriendenkring De Nauwe Band kan altijd helpende handen gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich richten tot Rudy Bredael via rudy.bredael@skynet.be of 0479 68 13 34.

Ook dit jaar verkoopt de Vriendenkring weer plantjes voor KOTK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *