Picknick ‘Eigen Kweek’ een succes

TEMSE – Tijdens de Mobidag op de Markt organiseerde Trekkersgroep Temse FairTradeGemeente (FTG) voor de zesde keer de Picknick ‘Eigen Kweek’. FTG wil met dit initiatief diverse duurzame landbouwinitiatieven uit eigen gemeente in de verf zetten.

“Net zoals de voorbije jaren hadden we zowat 70 inschrijvingen voor onze picknick, alweer een succes dus”, vertelt Els Vercouteren van de Trekkersgroep.

Dit jaar had de trekkersgroep ook een primeur. Men serveerde het algen-ijs van de Heirbaut Hoeve.

Ginny Heirbaut van de Heirbaut Hoeve kwam toelichten hoe hun bedrijf emissies zoveel mogelijk beperkt door het methaangas in de stalmest om te zetten in groene stroom. Een korte keten organiseert via hun hoevewinkel, voor biodiversiteit zorgt op de akkers, en sinds kort ook prominent in het nieuws kwam met hun algenteelt om de CO2 uitstoot nog meer te verminderen.

Meer foto’s, klik hier

Ginny Heirbaut van de Heirbaut Hoeve kwam toelichten hoe hun bedrijf emissies zoveel mogelijk beperkt door het methaangas in de stalmest om te zetten in groene stroom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *