Deelfietsen van ‘Donkey Republic’ voorgesteld als primeur tijdens Mobidag

TEMSE – De Mobidag zondag georganiseerd door de politiezone Kruibeke-Temse en het lokaal bestuur was een groot succes. Dit jaar werd vooral ingezet op verkeerseducatie en duurzame mobiliteit.

Het lokaal bestuur had, als eerste gemeente in het Waasland , ook een primeur met nieuwe elektrische deelfietsen die binnenkort gelanceerd wordt.

De Mobidag is de opvolger van de Autoloze Zondag. Komende zondag is er over het ganse land die autoloze zondag. In Temse neemt men daar niet aan deel maar organiseert men het weekend vooraf een dag die de focus legt op mobilitiet en duurzaamheid.

“Sinds 2014 namen we met onze gemeente deel aan Autoloze Zondag maar we stelden vast dat we dan teveel moesten opboksen tegen andere evenementen, ook in omliggende gemeenten. Daarom hebben we het event losgekoppeld en organiseren we nu voor de eerste maal de Mobidag, één weekend vroeger”, aldus schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

Er waren tal van activiteiten die heel wat succes kenden. Zo kon men de fiets laten labelen, kon men met een promillebril ervaren hoe het is om dronken te rijden, was er voor de kinderen ondermeer een fietsparcours en waren Zeppe en Zikki van de partij.

Voor de eerste editie van de Mobidag had het lokaal bestuur een primeur in de aanbieding.

“Binnenkort gaan we een samenwerking aan met Donkey Republic”, vertelt Truyman. “Zij rollen op vraag van Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, een netwerk uit in de regio rond Antwerpen, en Temse schreef, als eerste gemeente in het Waasland, zich in. Donkey Republic zal de gemeente van 16 elektrische deelfietsen voorzien op vier verschillende stations verspreid over grondgebied Temse. De vier plaatsen waar men de electronische deelfietsen kan ontlenen zijn de TTS-site, het station, Duivenhoek en Velle.”

Meer foto’s, klik hier

Het lokaal bestuur had tijdens de Mobidag een primeur met de deelfietsen van Donkey Republic
Er was heel wat belangstelling voor de Mobidag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *