Vanaf 13 september ’tijdelijke’ afsluiting Laagstraat en S-G Boerenboomstraat van de N16

TEMSE – De werken van de herinrichting van het kruispunt N16/Hoogkamerstraat gaan de laatste fase in. Daarvoor worden de aansluitingen van de gewestweg met de Laagstraat en de Secretaris-Generaal Boereboomstraat afgesloten. De voorlopige afsluiting zou evenwel tijdelijk zijn.

“Nu de werken aan de brug over de E17 bijna afgerond zijn kunnen we overgaan tot de laatste ingreep aan het kruispunt van de N16/Hoogkamerstraat”, klinkt het Agenschap Wegen en Verkeer. (AWV) “Hierbij zullen we de aansluitingen van de Laagstraat en de Secretaris-Generaal Boereboomstraat op de Gewestweg (N16) afsluiten.”

Afsluiting definitief ?

“Deze aansluitingen zijn immers onveilig omdat verkeer op de gewestweg in conflict komt met automobilisten die vanuit deze zijstraten de gewestweg oprijden”, aldus het Agentschap. “Om de impact op de verkeerssituatie te monitoren zullen we deze afsluiting wel eerst uitvoeren met voorlopige ingrepen. Na een evaluatieperiode van ongeveer een half jaar zullen we beslissen of de afsluiting definitief gemaakt wordt.”

Werken brug Hoogkamerstraat klaar eind september

De werken aan de brug Hoogkamerstraat hadden, zoals eerder hier te lezen, enige vertraging opgelopen. De datum van openstelling is daarmee verschoven naar eind september.

“We streven er nog steeds dit te halen. Tot zolang moeten alle weggebruikers, ook de fietsers en de voetgangers de omleidingen volgen”, stelt AWV.

Werken aan de onderkant brug: hinder op E17 sinds 29 augustus

Sinds 29 augustus voert de aannemer betonherstellingen uit aan de onderkant van de brug over de snelweg. Om de veiligheid te garanderen zal verkeer op de autosnelweg E17 ter hoogte van de brug ‘s nachts (van 21 uur tot 5 uur) in beide richtingen over minder rijstroken rijden. Deze nachtwerken duren tot eind oktober.

De aansluiting van de N16 met de Laagstraat (boven) en de
S-G Boerenboomstraat (onder)
gaat dicht voor een proefperiode van een half jaar

9 gedachtes over “Vanaf 13 september ’tijdelijke’ afsluiting Laagstraat en S-G Boerenboomstraat van de N16”

  1. Groot gelijk man. Voor Tielrode en de Laagstraat: een extra uitrij en oprij strook maken, dat zou pas verstandig zijn.
   Het kruispunt Hoogkamerstraat N16 zou daarmee ontlast worden, alsook de Hoogkamerstraat op de spits.
   De mensen van AWV hebben daar geen kaas van gegeten!

 1. beste,

  de Smesstraat en Cauwerburg tr Temse zijn een autostrade geworden, gelieve dit aan te pakken en zone 30 uit te breiden of een andere optie te voorzien. levensgevaarlijk

 2. Het wegdek en het mooie fietspad zijn ideaal, veilig en de werkmannen leverden mooi werk maar nu snak ik toch naar de opening van de brug.

 3. Laagstraat , schoenstraat / kleine dweerstraat
  Dat word aanschuiven pffff , niet veel wegen nog als je van Temse komt , lang leve de werkende mens

 4. Een échte schande is het ! In meer dan 30 jaar nog NOOIT iets geweest op de afslag naar Gen. Boereboomstraat. Dit is weeral een beslissing van ‘iemand’ die “gestudeerd” heeft, maar niet dagelijks gebruik moet maken van deze baan of hier helemaal niet in de buurt woont ! Laten we met z’n allen nog wat langer in de file gaan staan en gezellig door het centrum gaan rijden, dat is pas geweldig met de uitstoot van al onze auto’s voor het milieu ! En als de afrit – ZONDER oprijstrook – aan de Shell open blijft, is dat nog een veel grotere gevaarlijke beslissing, maar ja, de gemeente zal dan wel de nodige centekes ontvangen van het Shell-station om dit open te laten ! En de brave burger…. die staat er bij en kijkt er naar, want die heeft NIKS te zeggen…

  1. Gemeentebestuur heeft in deze niks te zeggen. N16 is een gewestweg en het is AWV (agentschap wegen en verkeer) die beslist over (her)inrichting gewestwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *