Na 7 jaar nog eens opendeur bij Brandweerpost Temse

TEMSE – Komende zaterdag 3 september is er na zeven jaar nog eens een opendeurdag bij brandweerpost Temse. Er zijn heel wat activiteiten voorzien voor jong en oud(er).

Dompel je kinderen onder in de wereld van hulpverlening

Naar goede gewoonte gaan die middag heel wat kinderactiviteiten door. Daarin worden kinderen en jongeren ondergedompeld in de wereld van de hulpverlening. De brandweermannen en ambulanciers organiseren een parcours op maat voor de allerkleinsten. Zo worden zij getest op hun natuurlijk talent om ambulancier, brandweerman of –vrouw te worden. Ze leren al spelend meer over brandveiligheid en eerste hulp. Plus, ze kunnen meerijden met een echt brandweervoertuig.

Demo’s en info

Benieuwd naar wat de hulpverleningsdiensten allemaal doen? Er is spektakel gegarandeerd met de demonstraties van brandweer, duikteam en ambulance. Men zal zich niet vervelen.

“Indien men trouwens iemand kent die graag hulpverlener wil worden, stuur ze dan naar de opendeur”, stelt Bob De Ryck. “Onze rekruteerders geven hen graag meer informatie.”

Uiteraard kan men op de opendeurdag ook terecht voor een drankje en kleine versnaperingen.

Parkeren

De opendeurdag wordt zaterdag plechtig geopend door burgemeester Hugo Maes en zonecommandant Thierry Van Goethem. Om 10 uur vertrekken de manschappen aan het gemeentehuis onder begeleiding van het trommelkorps richting kazerne. Het grote publiek is welkom van 11 tot 17 uur in de kazerne in de Kasteelstraat.

De parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving is zeer beperkt. Kom indien mogelijk dus te voet of met de fiets. Wie toch met de wagen komt kan parkeren aan de bib en achter AC De Zaat.

Iets verder is er ook de gratis parking aan de Rik De Rycklaan. Via de nieuwe trap die uitkomt in de Kasteelstraat, schuin tegenover het Vita Scheldebad is het slechts enkele honderden meters tot aan de brandweerkazerne aan de Kasteelstraat 16.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *