Prachtige ode aan overleden zanger”: met ‘Lena’ krijgt oud-cafébazin na dikke radiohit nu ook biertje naar haar vernoemd

ELVERSELE – Nadat de VZW Elversele in Beweging in juli haar oprichting bekendmaakte, lanceert deze nu een gloednieuw bier van eigen bodem onder de naam ‘Lena’. Het bier is genoemd naar Lena Adriaenssens, ooit cafébazin in Elversele en bekend van het muzieknummer van de Twee Belgen uit 1985, de zanger van de groep was de schoonbroer van Lena.

De nieuwe vzw probeert de feesten in het durmedorp nieuw leven in te blazen. Om het extra in de kijker te plaatsen lanceert men nu een nieuw Elverseels bier.

Mede oprichter van de vzw – Serge Van Autreve (uitbater van de tapas bar “Onder den Toren”) droomde, sinds hij de zaak opende in september 2019, er stiekem van om een nieuw Elverseels bier te introduceren. Dit nadat hij 5 jaar geleden reeds het streekbier “Cuvée De Briqville” liet brouwen voor de Briqville Classic, de natuurloop die hij samen met de sportdienst van de gemeente Temse in Steendorp organiseert.

“Met de oprichting van de nieuwe VZW in Elversele zag ik meteen de kans om een nieuw bier van eigen bodem in het leven te roepen”, aldus Van Autreve. “Het bestuur was meteen enthousiast en moest niet lang zoeken naar een geschikte en goed klinkende naam. “Lena” verwijst naar Lena Adriaenssens die ooit het gelijknamige café aan de Pontweg, vlakbij de Duivenhoek, uitbaatte en die zanger Rembert De Smet de inspiratie gaf voor het gelijknamige nummer van de 2 Belgen. Lena was de schoonzus van Rembert De Smet.

“De lancering van deze gloednieuwe frisse tripel is een ideale smaakmaker voor het feestweekend “Feria” dat we organiseren in het weekend van 3 en 4 september. We willen hiermee letterlijk en figuurlijk opnieuw wat leven in de Elverseelse brouwerij brengen.”, vult voorzitter Davy De Rijbel aan.

Lancering ‘Lena’

Om de lancering van dit nieuwe bier wat kracht bij te zetten, hield de VZW een persvoorstelling bij Birgit en Serge ‘Onder den Toren’.

“We organiseren Féria Elversele in nauwe samenwerking met het lokaal bestuur van Temse en vinden het daarom belangrijk om het schepencollege te betrekken bij de lancering van ‘Lena’.”, benadrukt Davy De Rijbel.

Verrrassingsgast bij de voorstelling was Lena Adriaenssens de dame waarnaar het bier genoemd is.

“Ik werd pas de dag voor de lancering op de hoogte gebracht, ik was compleet verrast. Het is fantastisch dat een bier naar Rembert vernoemd wordt. Zo blijft hij toch een beetje voortleven, want hij ligt me nog steeds na aan het hart. Het is een ode aan Rembert”, vertelt Lena.

Féria Elversele

Lena mocht als eerste het bier degusteren

Het feestweekend waar het bier ook geschonken vindt plaats op 3 en 4 september rondom de kerktoren van Elversele. Op zaterdag houdt de Elverseelse hondenschool – Lucky Dog vzw – demonstraties en een workshop knopen leggen en is er een publieke schieting op het terrein van de schuttersgilde Sint-Sebastian! Diezelfde avond kan men genieten van een spetterend optreden van ‘Radio Negra’ met zuiderse klanken om de zomer af te sluiten.

Op de tweede dag van Féria Elversele worden heel wat diverse activiteiten aangeboden en dit in samenwerking met de Elverseelse verenigingen! Doorheen de dag kan u rondwandelen en snuisteren op een gezellige rommel-, ambachten- en landbouwmarkt en zal men een reeks oldtimer tractoren kunnen bewonderen. De harmonie van Elversele en de Priester Poppeschool slaan de handen in elkaar en bieden leerrijke workshops aan. En uiteraard mogen ook dan de optredens niet ontbreken met 50 Tinten Brijs als knallende afsluiter. Het belooft alvast een fantastisch weekend te worden”, besluit de voorzitter.

Burgemeester Hugo Maes woonde de lancering bij en ook bij hem viel de frisse, fruitige tripel in de smaak. Maar hij wilde voornamelijk de organisatoren van Féria Elversele een hart onder de riem steken. “Ik ben echt blij dat er een nieuwe wind waait in het dorp met deze nieuwe feesten, Elversele verdient dit”, vertelt hij.

Davy De Rijbel, Jimmy De Caluwé, Serge en Birgit van Autreve, en burgemeester Hugo Maes (vlnr.) bij de voorstelling van de tripel Lena, genoemd naar de voormalige cafébazin Lena Adriaenssens.

Een gedachte over “Prachtige ode aan overleden zanger”: met ‘Lena’ krijgt oud-cafébazin na dikke radiohit nu ook biertje naar haar vernoemd”

  1. En die spaghetti daar klappe ze nie meer van ? Ja tis duidelijk da ze in Elversele alleen maar aan het bier denken 😂😅🤣

    Laat het smaken!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *