Organisatie Go Cart race Temse-Velle lost 100 witte duurzame ballonnen ter nagedachtenis van verongelukte Francis Aerts

Oproep naar meer verantwoordelijkheid van iedereen in het verkeer

TEMSE-VELLE – De Go Cart Race, een sportieve wedstrijd voor kinderen van 3 tot 12 jaar, is een onderdeel van het vjfdaagse kermisweekend van Velle. Het gehucht van Temse staat voor een sterke verbondenheid en een intens gemeenschapsleven onder de bewoners. “Daarom wilden we deze symbolische actie oganiseren ter nagedachtenis van Francis”, aldus Phillippe Van Robaeys.

“Francis was die bewuste maandag op weg naar zijn vader in Haasdonk en zou via het fietspad Temse-Velle gepasseerd zijn”, stelt Van Robaeys. “Daarom willen we een krachtige symbolische oproep doen naar meer verantwoordelijkheid van iedereen in het verkeer. Meer verantwoordelijkheid in de eerste plaats van elke burger, maar ook van de politiek, politie en justitie.”

Symbolische actie

“Kinderen van de generatie van Francis en jonger”, stelt de organisatie. “Deze symbolische actie is niet politiek gebonden en wil naast een steunbetuiging ook een krachtige boodschap geven, laat de dood van Francis niet helemaal voor niets zijn en neem verantwoordelijkheid.”

Naast familie en vrienden was ook burgemeester Hugo Maes en en politiecommissaris Katty De Bruyn aanwezig.

“Er moeten heel wat magistraten bijkomen om dit te beteugelen”, klinkt het bij Hugo Maes. “Want het zijn niet enkel ongevallen met intoxicatie van alcohol of drugs. Er zijn ook nog andere gevallen die zij moeten beoordelen. En we hopen dat de druk van de massa hier er voor zorgt dat men niet ongestraft kan verder leven en verder gaan.”

“Jammer genoeg stellen we nog dagelijks vast dat mensen rijden onder invloed van drugs en alcohol en daardoor onverantwoord rijgedrag vertonen”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Deze morgen (zondagmorgen red.) nog een ongeval met twee bestuurders die een positieve speekseltest aflegden. Eén bestuurder was ook zwaar geïntoxiceerd aan alcohol. Dit moet stoppen, daarom roepen wij ook op aan iedereen om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Verkeersveiligheid is van iedereen. Wij als lokaal bestuur en politie moeten blijven handhaven en zullen dat blijven doen. We gaan daarom nog meer inzetten op alcohol en drugscontroles.”

Meer foto’s klik hier

De 100 deelnemers van de Go Cart race lieten duurzame witte ballonnen op ter nagedachtenis van Francis
Ook familie van Francis was aanwezig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *