Code ROOD voor brandgevaar in de natuur in Oost-Vlaanderen vanaf 11/08

TEMSE/OOST-VLAANDEREN – Het is extreem droog en acuut brandgevaarlijk in de natuur. Natuur en Bos schaalt daarom voor haar natuur- en bosgebieden op naar code rood in gans Vlaanderen vanaf 11 augustus. Vuur maken en roken in bossen en natuurgebieden is verboden, ook in Temse dus.

De voorspelde hoge temperaturen de komende dagen, de lage relatieve luchtvochtigheid en aanhoudende droogte, veroorzaken een toenemende stijging van het brandgevaar in de natuur. Vandaar de opschaling naar risicocode rood.

Code rood: wat betekent dat?

Het is extreem droog en acuut brandgevaarlijk in de natuur.
• Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot natuur- en bosgebieden afgeraden.
• Vuur maken is verboden!
• Rook niet in bos- en natuurgebieden!
• Laat – zoals altijd – geen afval rondslingeren! Zelfs een klein stukje glas kan een brand doen ontstaan!
• Wees alert en voorzichtig!

Natuurbeheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet.

Opgelet!

Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos in de provincie Oost-Vlaanderen. Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen of van private eigenaars is uiteraard gelijkaardig. Wees hier dus ook voorzichtig.

Ook in Temse

“In onze gemeente gelden dezelfde maatregelen: vuur maken (zoals kampvuren) en roken in de natuur en bossen zijn verboden, zoals in o.a. het Scheldepark en de natuurgebieden Roomkouter, Fort Steendorp, Gelaagpark en Roomacker”, waarschuwt burgemeester Hugo Maes (CD&V) “Laat er ook geen afval achter en laat je kinderen er niet spelen zonder toezicht.”

Foto: (C) Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *