Temsenaar Wim Lagae plukt unieke wielerverhalen in zijn nieuw boek Koersdromen

TEMSE – Professor Dr. Wim Lagae (°1964), hoogleraar aan de KU Leuven, is een autoriteit op het vlak van sporteconomie en -marketing. Hij publiceerde tal van managementboeken en opiniestukken. Een halve eeuw hangt de hoogleraar rond in het peloton: als superfan, jeugdrenner, cyclosportief coureur en triatleet. Een prof in het zog van de profs. Nu heeft hij zijn tweede boek uit: ‘Koersdromen’.

Met Koerszaken debuteerde de prof-renner in de lente van 2021 voor een breed publiek. In de opvolger Koersdromen zweven recordwattages, comfortabele budgetten en sportieve merkuitstraling rond het droombeeld van de koers. De mannenkoers van toen kon alleen maar dromen van de actuele business. Het vrouwenpeloton rijdt tegen de klok een betere toekomst tegemoet. Het tempo ligt hoog, de wetenschap fietst mee.

Wondere koersleven

Wim Lagae plukt verhalen uit zijn wielergekke omgeving. De carrière van zowel renner als sportdirecteur Tom Steels leest als een roman. José De Cauwer maakte eerst furore als ploegleider-mentor van veelwinnaars. Koersdromen brengt het wondere koersleven van de Lokerse wielrenner Omer Van der Voorden, grootvader van fietsenhandelaar Rudy Cornelis (Rudyco) uit Hamme opnieuw tot leven.

In elke koersdroom heeft de auteur een fictief kortverhaal geïntegreerd op maat van de verhalen- en wielerfan. Deze dwaaldromen laveren tussen de doortrapte realiteit en de ideale koerswereld. Renner, sponsor of manager balanceren tussen waan en werkelijkheid. Het leven zoals het is, de koers.

Beluister het audiofragment bij Koersdromen. Jessie De Caluwe trekt met een opwindende podcast naar Roubaix, waar koppige kasseien de klassieker beslechten: www.bibliodroom.be/koersdromen.

Koersdromen, een uitgave van Bibliodroom, 176 blz., is verkrijgbaar in de boekhandel en online (24,95 euro).

Professor Wim Lagae publiceerde zijn tweede boek met koersverhalen: Koersdromen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *