Eeuwelinge Yvonne Cornelis gevierd in WZC De Reiger

TEMSE – In het woonzorgcentrum De Reiger is dinsdag de honderdste verjaardag gevierd van Ivonne Cornelis. De kranige dame verblijft daar sinds vorig jaar. Een delegatie van het gemeentebestuur kwam de eeuwelinge in de bloemetjes zetten.

Ivonne is geboren en getogen in Temse. Haar grootvader Edward Cornelis was van 1944 tot 1946 waarnemend burgemeester van de gemeente. In haar jeugd werkte ze als huishoudster bij zelfstandigen zoals een bloemenwinkel, een dierenarts en bij dokter Dierickx. Op 27 mei 1944 huwde Ivonne met Florimond De Bondt. Ze kregen samen twee zonen en drie dochters. Op 67-jarige leeftijd overleed haar man, Ivonne was zelf toen nog maar 55 jaar oud.

Ouderdomskwaaltjes

“Elke zondag ging ik met vrienden naar dancing Van Dijck in Bazel de beentjes strekken, want dansen was mijn grote passie”, getuigt ze.

Na 10 jaar ingewoond te hebben bij Frans Troubleyn en Frida De Bondt kwamen er meer en meer ouderdomskwaaltjes opduiken en besloot ze op haar 99ste om naar het woonzorgcentrum De Reiger te verhuizen. Daar werd nu haar honderdste verjaardag uitgebreid gevierd. Ze kreeg de nodige attenties van het Koninklijk Paleis uit handen van burgemeester Hugo Maes, een pakketje zoetigheden van schepen Debby Vermeiren (familie van Ivonne) en bloemen van Werner Maerevoet, voorzitter van de Welzijnsvereniging Sleutelzorg.

Een gedachte over “Eeuwelinge Yvonne Cornelis gevierd in WZC De Reiger”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *