Heraanleg N41 in Sint-Niklaas afgerond.

SINT-NIKLAAS/TEMSE – Na negen maanden is het einde van de werken aan de N41 op de grens van Temse en Sint-Niklaas in zicht. Op maandag 27 april, voor de ochtendspits, gaat de N41 volledig open voor alle verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil alle weggebruikers bedanken voor hun begrip tijdens de werken. In ruil voor hun geduld krijgen ze een veiligere en vlottere N41 met een gloednieuw wegdek.

Wegen & VerkeerVeiliger en vlotter

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeerde in meer veiligheid en een vlottere doorstroming. Met de heraanleg zijn 3 van de 800 gevaarlijke punten in Vlaanderen aangepakt: kruispunt N41/Kiemerstraat, kruispunt N41/Waasmunsterse Steenweg – Kettermuitstraat en beide kruispunten aan de op- en afritten van de E17.

De Kiemerstraat is afgesloten van de N41 en de middenberm is gesloten.

Het kruispunt Kettermuit kreeg lichten. Zo kan het autoverkeer veilig linksaf. Door de aparte fietslichten, wordt het kruispunt ook veiliger voor fietsers.

De kruispunten van de N41 met de op- en afritten van de E17 kregen lichten. Links afslaan kan vanaf nu veiliger en vlotter. De capaciteit van de afrit van de E17 richting Gent is uitgebreid. Er liggen nu twee rijstroken voor wie linksaf moet en een rechtsafslagstrook.

Het kruispunt aan de Heimolenstraat is veiliger gemaakt voor fietsers. De verkeerslichten zijn vernieuwd.

Van het kruispunt met de Heimolenstraat tot het kruispunt met de Waasmunsterse Steenweg/Kettermuitstraat zijn de fietsers van de N41 gehaald. Voor de veiligheid verdwijnen alle fietsvoorzieningen in deze zone. Fietsers hebben een beter en veiliger alternatief langs lokale wegen. De kruispunten met de Heimolenstraat en kruispunt Kettermuit worden zo aangepast dat fietsers veilig kunnen oversteken om de alternatieve routes te bereiken.

40000m² nieuw wegdek

Naast alle maatregelen voor meer veiligheid en een vlottere doorstroming kreeg ook het wegdek en de brug een grondige opknapbeurt.

Maar liefst 32000 m² wegdek is vernieuwd tot op de fundering. Het agentschap maakte van de gelegenheid gebruik om ook de op- en afritten van een nieuwe toplaag te voorzien. Die zijn nog eens goed voor 8000 m².

De brug over de E17 kreeg een grondige opknapbeurt: 3000 m² nieuwe waterdichting met nieuwe brugdekvoegen, leuningen en afschermende constructies. Onderaan de brug zijn herstellingen uitgevoerd en is de waterafvoer vernieuwd.

Van de Heimolenstraat tot voorbij de Kettermuitstraat staat er nieuwe openbare verlichting: 100-tal nieuwe palen en 60-tal nieuwe armaturen op bestaande palen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *