Fancy Fair beurs met, medewerking van Temsese boetieks en ondernemingen

Zondag 15 mei in JOC De Nartist

TEMSE – Ter gelegenheid van World FairTrade Day pakt de Trekkersgroep Temse FairTradeGemeente uit met een groots evenement. De vrijwilligers organiseren een heuse Fancy Fair beurs in JOC De Nartist.

Met de beurs op zondagnamiddag 15 mei verlegt de Trekkersgroep helemaal haar grenzen.

Ecologische voetafdruk

“De beurs staat in teken van de Schone Kleren Campagne, van ethisch en natuurlijke cosmetica en van de circulaire textieleconomie”, verttelt Els Vercauteren. De instorting van een textielfabriekcomplex in Bangladesh in 2013 met 1134 doden was een alarmsignaal van de schrijnende arbeidsomstandigheden in de textielproductie wereldwijd. Wetende dat de productie van 1 jeans niet minder dan 8.000 liter water vraagt, stelt het ook de ecologische voetafdruk ervan in vraag.”

De campagne van de Trekkersgroep gaat over een breed scala aan onderwerpen zoals faire en ethische werkomstandigheden, milieu-impact en dierenwelzijn in Mode en Cosmetica.

Kleurrijke en levendige beurs

“De circulaire textieleconomie is een mooi alternatief voor een meer ‘groene’ kleerkast”, klinkt het. “Via een enquête bij de boetieks en ondernemingen in Temse, bij de scholen en bij de gemeentediensten hopen we zo de aandacht op deze problematiek te trekken.

Het evenement ‘Fancy Fair’ verloopt in samenwerking met JOC De Nartist en vindt plaats in de polyvalente zaal van 14.00 u. tot 17.00 u.

Het wordt een kleurrijke en levendige beurs met informatieve stands en kramen van boetieks, ondernemingen en particulieren uit de regio van Temse die zich reeds fair en duurzaam engageren.

Hiernaast worden ook inhoudelijke en vooral veel creatieve workshops aangeboden voor het publiek. Jong en minder jong kan leren kledij te ‘pimpen’ of te upcyclen. Hier kan je leren ‘toveren’ met stoffen en andere materialen. Textiel heeft immers héél veel levens.”

Wereldwinkel Temse zal op de beurs de dorstigen laven en de hongerigen spijzen met haar Fair Café.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *