Stoelendans in de gemeenteraad door ziekte en verhuis van raadsleden

TEMSE – De gemeenteraad en OCMW-raad verwelkomd twee nieuwe raadsleden. Zowel bij Vlaams Belang als bij N-VA wordt een raadslid vervangen.

Vlaams Belang-fractievoorzitter Annemie Muyshondt (77) heeft op maandag 28 maart voor het laatst aan een gemeenteraad deelgenomen. Ze verlaat de politiek in Temse om samen met haar man in Bornem te gaan wonen.

“Ons huurhuis werd verkocht en we vonden een appartement in Bornem dat we niet konden laten liggen”, vertelt Muyshondt, die in 1995 in de gemeenteraad stapte. “Ik kon dus niet aanblijven, maar het is goed geweest. Ik heb dit werk altijd met passie en plezier gedaan, en er veel voldoening uitgehaald.”

Muyshondt kreeg maandag de titel van ere-gemeenteraadslid, na de raadszitting volgde een receptie. “Ik was pas na middernacht thuis. Ik heb nog een fijne babbel gehad met al mijn collega’s, over de partijgrenzen heen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen.”

Rony Rombaut zal vanaf volgende gemeenteraad Muyshondt opvolgen.

Annemie Muyshondt nam na 27 jaar afscheid van de gemeenteraad
(C) Facebook)

Ook bij de N-VA fractie zetelt vanaf heden een nieuw raadslid. Kim Aluwé vervangt Geert Vandersickel die door ziekte enige tijd afwezig zal zijn. Vandersickel was drie jaar voorzitter van de gemeenteraad maar gaf die functie vorig jaar door aan Hans Cools (CD&V) zoals eerder afgesproken tussen de coalitiepartners.

Hij bleef wel zetelen in de gemeenteraad. Hij liet deze maand echter weten dat hij om medische redenen tijdelijk een stapje opzij moet zetten. Vandersickel zal voor een minimale termijn van 12 weken en mogelijk langer afwezig zijn. Hij laat zich daarom vervangen door Kim Aluwé. Zij is momenteel al afdelingsvoorzitter en is ook de eerste opvolger op de lijst.

Kim Aluwé legde maandagavond de eed af
(C) Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *