Dan toch bus in Tielrode tijdens ingrijpende wegenwerken, maar slechts aan één halte

Belbus 270 vervangt tijdelijk lijnbus tot einde van de werken

TIELRODE – Inwoners van Tielrode kunnen dan toch gebruikmaken van het openbaar vervoer tijdens de ingrijpende wegenwerken in het centrum. Door de werken is bus- en ander doorgaand verkeer op de Burgemeester Achiel Heymanstraat niet mogelijk, wat recent tot verschillende klachten leidde. De Lijn voorziet nu een belbus.

De wegenwerken, gestart eind januari, duren tot eind april en al die tijd zouden de inwoners verstoken zijn van openbaar vervoer. Eerst klonk het bij de gemeente dat er samen met De Lijn verschillende oplossingen waren onderzocht, die om allerlei redenen niet realiseerbaar waren: te duur, te weinig personeel, te smalle straten voor een alternatieve busroute.

“Maar maandag hebben we bericht gekregen van De Lijn dat er toch een oplossing komt”, zegt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “We kregen terecht heel wat opmerkingen van de burger, dus zijn we blij dat De Lijn toch tot in Tielrode komt. Dat zal gebeuren via een belbus, die mensen wel op voorhand moeten reserveren.”

Op voorhand aanvragen

“We hebben gehoord dat vooral ouderen nu moeilijker weg geraken, daarom hebben we de dienst van de belbus uitgebreid”, klinkt het bij De Lijn. Een extra busverbinding in de andere rijrichting, naar Temse, komt er niet. “De vraag daarnaar was minder groot dan naar de andere kant. In Elversele kunnen mensen wel de bus nemen naar Temse, al is dat wat omrijden.”

De belbus moet je minstens één uur voor je verplaatsing aanvragen via de centrale op 09-211.91.91. De centrale is op weekdagen bereikbaar van 6 tot 20 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 8 tot 15 uur.
(bron+foto: HN/Tom Nuytemans)

Door de werken is de Heymanstraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *