Eerste Marokkaans gouden huwelijksjubileum in Temse

TEMSE – Voor de eerste keer werd in Temse een Marokkaans gouden echtpaar gevierd.

Met ruim 30.000 inwoners vinden in Temse zeer vaak huwelijksjubilea (vanaf 50 jaar, goud) plaats. Er zijn ca. 110 verschillende nationaliteiten, maar buitenlandse huwelijksjubilea zijn bijzonder schaars. Nadat al Turkse en Italiaanse jubilarissen werden gevierd, was op dinsdag 1 februari ook een Marokkaans gouden echtpaar aan de beurt.

Het betreft Amar Chantah (°1947) en Aicha Soukili (°1954), beiden geboren in Metalsa, Marokko. Zij traden in hun geboorteland in het huwelijk op 1 januari 1972. Zij hebben 5 zonen, 2 dochters, 10 kleinzonen en 6 kleindochters. De jubilarissen wonen sinds 1974 in Temse.

Burgemeester Luc De Ryck bracht hen een bezoek en reikte hen de attenties uit van het koninklijk paleis en het gemeentebestuur. Het werd een gezellig samenzijn, gekruid met typisch Marokkaanse lekkernijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *