Gemeente plaatste opnieuw openbare kledingcontainers

Telkens twee containers op 10 locaties in samenwerking met Miwa

TEMSE – Sinds deze week zijn opnieuw openbare kledingcontainers geplaatst in Temse en de deelgemeenten. De vorige textielcontainers waren in 2020 verwijderd van het grondgebied. De nieuwe containers werden geplaatst in samenwerking met de afvalintercommunale Miwa.

“In het verleden was het zo dat er een wildgroei was van kledingcontainers op ons grondgebied met alle gevolgen van dien”, stelt schepen van Milieu Hugo Maes (CD&V) “Sluikstorten rond de containers, kledij dat overal verspreid lag, containers die niet meer werden geledigd (als gevolg van corona ???…) Ook waren er op dat moment verschillende verenigingen en/of bedrijven actief. Zo verschenen kledingcontainers in het straatbeeld zonder dat daarvoor een vergunning werd aangevraagd.”

Tien locaties

“Om die wildgroei tegen te gaan hebben we in 2020 deze bedrijven aangeschreven met de melding dat ze hun containers dienden weg te halen. Van de verenigingen/bedrijven die niet reageerden hebben wijzelf de containers opgehaald. Nu hebben we een overeenkomst met Miwa die kledingcontainers geplaatst hebben op hun ganse werkgebied.

Voor groot-Temse werden tien locaties geselecteerd waar telkens twee containers werden geplaatst.

In Temse zijn containers geplaatst aan de hoek van de Camille Vennenslaan en de Clement De Landsheerlaan, aan de Nagelheetmakerslaan -achter het politiegebouw-, op de parking aan de Consciensestraat, aan de Vroonhoflaan -vlakbij het kerkhof-, aan de Parklaan -vlakbij het stationsplein, aan de Houtbriel en in de Doornstraat -ter hoogte van het viaduct van de E17.

In Elversele aan de Vestwegel, in Tielrode aan de B.A. Heymanstraat -vlakbij de sporthal- en in Steendorp op de parking van WZC Het Blauwhof in de Hospitaalstraat.

Net zoals op 9 andere locaties in groot-Temse werden twee containers geplaatst op de parking aan de Consciensestraat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *