Verwijderde bomen in Meulenbroek worden opnieuw geplant

TEMSE Op de sociale media postte iemand een bericht dat 90 procent van de bomen van het geboortebos, in het Meulenbroek vlakbij het Scheldepark, door de gemeentelijke Groendienst verwijderd zouden zijn. Schepen van Groen Hugo Maes (CD&V) is verbolgen hierover.

“Waar is het respect, 90 procent van de bomen van het geboortebos zijn verwijderd”, postte iemand op een Facebookpagina.

“Het is jammer dat mensen direct iets op Facebook zetten en dit de wereld insturen als waarheid zonder dat ze informatie hebben ingewonnen bij de juiste diensten of personen”, oppert Hugo Maes.

“Er zijn inderdaad enkele bomen verwijderd omdat ze kapot zijn, deze worden deze winter vervangen”, stelt de Groenschepen. “Het is zeker geen 90 procent, het gaat over maximaal tien bomen. Het geeft misschien de indruk dat er veel bomen weg zijn, omdat de voorbereidingen voor de boomplantactie die afgelopen jaar geannuleerd werd door corona, reeds gebeurd waren, daarom staan er inderdaad veel paaltjes zonder boom in het Meulenbroek.”

Het geboortebos in het Meulenbroek
!foto (C) Groen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *