Peter Van Damme Belgisch kampioen Mahjong 2021

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Zaterdag 27 november vond in Sint-Niklaas het Belgisch kampioenschap Mahjong plaats. Dit is een klassiek Chinees strategiespel dat zelfs het meest gespeelde gezelschapsspel ter wereld is. Temsenaar Peter Van Damme kon de titel binnenrijven.

Het was even spannend, maar met CST en mondmaskers kon er op zaterdag 27 november, twee jaar na het laatste live gespeelde tornooi, gestreden worden voor de Belgische titel Mahjong MCR.

Na twee ronden stond de top drie al bovenaan. Peter Van Damme haalde het uiteindelijk met het maximum van de punten, Marieke Verheyden en Tine Weckhuyzen vervolledigden het podium. Peter neemt daarmee de Belgische titel over van zijn mama Irma Michiels die in 2019 het Belgisch Kampioenschap won, Peter werd toen tweede.

Kleine 3 Draken

Begin jaren 2000 ontstond de eerste Mahjong club in Mechelen. Twee broers, Peter en Michel uit Temse, namen in 2009 de fakkel over van de Mechelaars en starten de club ‘Kleine 3 Draken’. De club startte in Temse met een eerste internationaal MCR-toernooi en is nog steeds springlevend. De Kleine 3 Draken spelen elke maandagavond en het jaarlijkse 2-daagse toernooi vindt gewoonlijk plaats in maart in Elversele (Temse).

De meeste mensen denken bij Mahjong meteen aan het populaire computerspel waarbij binnen een bepaalde tijd 2 dezelfde stenen moeten worden weggeklikt. Echter, het originele Mahjongspel is een klassiek Chinees strategiespel waarbij inzicht, tactiek en een portie geluk de handen in elkaar slaan. Het is zelfs een van de meest gespeelde gezelschapsspellen ter wereld.

Wil jij ook Mahjong (leren) spelen? Dat kan tijdens een van de clubavonden bij Mahjongvereniging Kleine 3 Draken in Temse of bij enkele andere clubs in Vlaanderen.

Meer info https://kleine3draken.be/ en https://www.mahjongbelgium.be/clubs/

Peter Van Damme is Belgisch kampioen Mahjong 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *