Afbraakwerken project oud-politiekantoor gestart

Buurtbewoners zijn gratis parking kwijt

TEMSE – Op de Dacca-site, aan de Kasteelstraat, waar tot meer dan tien jaar geleden het politiekantoor gevestigd was, zijn de afbraakwerken begonnen voor het woonproject ‘Juut‘ dat daar gerealiseerd wordt.

Vastgoedontwikkelaar Youstone uit Beveren combineert graag de renovatie van oud patrimonium met nieuwbouw. Daardoor blijft het herenhuis bestaan en krijgt het een volledige renovatie met behoud van voor – en achtergevel. Het nieuwere gedeelte rechts van het herenhuis, met ondermeer de toegang tot de Daccasite, en de ondergrondse parkeerplaatsen, wordt afgebroken en maakt plaats voor een nieuwbouw.

Parkeren

“In totaal realiseren we 19 appartementen, met een mix met één tot drie slaapkamers, met 17 private parkeerplaatsen en één deelparking voor twee wagens om aan ratio van 1 op 1 te komen”, schetst Diego Laureys van Youstone. “De ondergrondse privé- parking is bereikbaar met een autolift. De prijzen van de appartementen beginnen vanaf 179.000 euro, een penthouse met zicht op de Schelde kost 424.500 euro.”

De oplevering van het bouwproject is gepland midden 2023

Door de realisatie van het nieuwe project kunnen buurtbewoners en toevallige passanten niet meer parkeren op de Dacca-site.

Ook de Dacca Loft, het gemeentelijk museum op de derde verdieping, van het gedeelte dat blijft bestaan, achteraan op het terrein, is niet meer bereikbaar langs de Kasteelstraat. Bezoekers van het museum kunnen de ingang wel nog langs de achterzijde bereiken, waar de technische dienst gevestigd is.

De afbraakwerken voor het nieuwe woonproject ‘Juut‘ zijn gestart
Het project wordt midden 2023 opgeleverd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *