Carnavalsseizoen 2022 officieel afgetrapt in Temse en Steendorp

TEMSE – Op zaterdag 13 november werd er, traditiegetrouw een week voor de verkiezing van Prins carnaval in centrumgemeente Temse, een kroegentocht georganiseerd waar de kandidaten voor de titel van Prins carnaval 2022 voorgesteld werden. Net zoals in Temse werd ook het carnavalsseizoen in Steendorp zaterdag officieel afgetrapt.

“Vorig jaar net voor het carnavalsweekend in Temse, beslistte het gemeentebestuur om het carnavalsgebeuren niet te laten doorgaan naar aanleiding van de corona pandemie.

Twee kandidaten

“Voor Liliane Wauters alias Prins Lili en haar gevolg en het Gemeentelijk Carnavalscomité was dit een ramp”, schetst voorzitter Dirk Mettepenningen. “Zij konden enkel nog even op enkele scholen langsgaan, maar dan op een veilige afstand zoals opgelegd. En door de coronapandemie werd er ook dit jaar geen carnaval georganiseerd.”

Er waren voor volgend jaar twee kandidaten voor de titel van Prins carnaval in de centrumgemeente.

“Wegens familiale reden echter trok één van de kandidaten zich terug”, vertelt Mettepenningen. “Enkel Liliane Wauters, prins Lili 2020, bleef over als kandidaat voor de prinstitel 2022. Zij zal komende zaterdag 20 november in JOC de Nartist terug verkozen dienen te worden. Hiervoor moet ze minimum 65 procent van de stemmen halen.”

Liliane Wauters is 51 jaar en is lid van de carnavalsgroep Nabukodonosor uit Bazel. Carnaval en creatief bezig zijn, zijn haar passies. Prins Lili I 2020 zal voor hetzelfde gevolg kiezen in 2022.

Bal Populaire

“Zoals vele carnavalisten weten is het carnavalsweekend een absolute must die men als Prins moet meegemaakt hebben”, klinkt het bij de voorzitter. “Met als apotheose de aankomst op de markt en de popverbranding.”

De plechtige aanstelling van de prins zal plaatsvinden op zaterdag 12 februari 2022 in de feestzaal van het oud-gemeentehuis.
Het carnavalgebeuren van Temse zal doorgaan tijdens het weekend van 17 tot 21 maart 2022.

Ook in Steendorp ging het carnavalsseizoen officieel van start. Daar organiseerde het comité Orde van de Baksteen een ‘Bal Populaire’ in het enige nog overgebleven café in de gemeente: Ter Dycke. Carnaval in Steendorp wordt georganiseerd tijdens het weekend van 25/26 februari 2022

Liliane Wauters is opnieuw kandidaat voor de titel van prins Carnaval 2022 in de centrumgemeente
Voor de start van het carnavalsseizoen in Steendorp organiseerde het comité Orde van de Baksteen een ‘Bal Populaire’ (foto: (C) Orde van de Baksteen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *