Temse herdenkt Wapenstilstand

TEMSE – 11 November is ook in Temse een dag van herdenking. Vandaag waren er herdenkingen in Temse-centrum, Steendorp en Velle.

Toen door de restauratie van het gemeentehuis (2006-2008) de plechtigheid niet kon plaatsvinden aan het memoriaal onder de pui, werd zij verplaatst naar de kerk, aansluitend bij de eucharistieviering. Sindsdien is dit elk jaar zo, omdat men daar niet afhankelijk is van de weersomstandigheden.

De plechtigheid in Temse na de mis omvat de voorlezing van een passend gedicht, het dodenappel, d.i. de voorlezing van de namen van alle slachtoffers van WO I en II, bloemenhulde door het Gemeentebestuur en VOS, het spelen van The last Post (trompet), de Brabançonne en De Vlaamse Leeuw (orgel).

De plechtigheid wordt op het gemeentehuis afgerond met een officiële toespraak door de burgemeester en een receptie. Door corona was er deze keer maar een kleine delegatie aanwezig in het gemeentehuis. Ondermeer van politie, brandweer en Rode Kruis.

Ook op Velle en in Steendorp werd Wapenstilstand herdacht.

In Steendorp legde schepen Wim Van Rossen (Open VLD), in naam van het gemeentebestuur, een krans neer aan het gedenkteken van de gesneuvelden, in de Sterstraat.

Meer foto’s Temse, klik hier
Meer foto’s Steendorp, Klik hier

In Temse was er een beperkte delegatie aanwezig op het gemeentehuis met op de eerste rij Burgemeester Luc De Ryck geflankeerd door raadslid Werner Maerevoet, pastoor Lambert Lwamba Musinde, raadslid Ingrid Deschepper en commissaris Katty De Bruyn
In Steendorp mochten schepenen Wim Van Rossen en Lieve Truyman de honneurs voor het lokaal bestuur waarnemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *