Vlaams geld voor herstellingswerken bij Temsese scholen (Update)

TEMSE – Deze regeerperiode trekt de Vlaamse regering extra geld uit voor de scholenbouw. Ook de Heilig Hartschool en de Sint-Amelbergaschool (SAS) krijgen subsidies voor renovaties of herstellingswerken.

Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw, dus bovenop wat vorige regeerperiode gebeurde.

“Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) gebruiken voor voor bouw- of verbouwingswerken”, stelt Vlaams parlementslid én onderwijsspecialist Koen Daniëls uit Sint-Gillis-Waas. “Negen scholen in Oost-Vlaanderen krijgen een subsidie van minder dan 100.000 €, dat gaat dan concreet om kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.”

Ook in Temse krijgen twee scholen extra Vlaams geld.

“De Heilig Hartschool krijgt een financiële tegemoetkoming van 66.295,41 € voor het herbouwen van hun luifel die door een storm in maart 2019 vernietigd werd”, stelt Daniëls. “Ook de Sint-Amelbergaschool krijgt subsidies voor kleinere werken, dit voor bedragen van 2377.22 € en 2781.08 €.”

Foto boven: Het vernielde afdak van de Heilig Hartschool wordt deels met Vlaams geld heropgebouwd. Afbeelding onder: Zo moet de vernieuwde luifel er gaan uit zien

 

Een gedachte over “Vlaams geld voor herstellingswerken bij Temsese scholen (Update)”

  1. In het artikel lijkt het alsof er EXTRA geld naar de scholen komt om de herstellingswerken uit te voeren. Dit is echter niet zo!
    We maken gebruik van de gewone subsidieregeling via Agion ( voor het vrij onderwijs ) Daarbij kan een investering in schoolgebouwen voor 70% gesubsidieerd worden. De andere 30 % moet de school uit eigen middelen halen. Dit is een groot verschil met de andere onderwijsnetten waar tot 100% gefinancierd wordt of een gemeentelijke of provinciale overheid financieel mee ondersteund.
    De procedure tot subsidieaanvraag is ook gebonden aan strikte regels en kent heel wat beperkingen. Daarom duurt het vaak ook een tijd alvorens een dossier wordt goedgekeurd.
    Toch zijn we blij dat we in mei 2021 kunnen starten met de werken aan ons nieuwe afdak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *