Na de berenjacht heb je nu ook de stenenjacht: “Het is niet duur en iedereen kan tekenen”

Overal in Temse liggen beschilderde steentjes verstopt

TEMSE – Wie door Temse wandelt, loopt de kans om op een kleurrijk steentje te botsen. Onder de noemer Happy Stones kan iedereen beschilderde stenen in het openbaar achterlaten. Initiatiefnemer Jan Van Gulck wil zo de mensen een glimlach op hun gezicht toveren.

De creatieve duizendpoot Jan ‘Piepel’ Van Gulck lanceerde in Temse Happy Stones. Wie door de gemeente wandelt, kan hier en daar een prachtig beschilderde steen spotten. “Iedereen kan meedoen”, zegt Jan. “Door corona kan je niet veel doen, buiten wandelen. Waar moeten mensen met kinderen zich dan nog mee bezighouden?” Stenen schilderen, dus. Jan noemt het een creatief en laagdrempelig project: “Het is niet duur en iedereen kan tekenen.”

Wie stenen heeft beschilderd en best ook vernist, moet ze vervolgens op een relatief zichtbare plek achterlaten, zodat andere mensen ze kunnen vinden. “Het is niet de bedoeling dat je er echt naar op zoek gaat, al mag dat wel”, legt de Temsenaar uit. “Ik wil vooral mensen blij maken als ze er toevallig één tegen komen. Een gevonden steen kan je laten liggen of ergens anders plaatsen, maar als kinderen die graag mee naar huis nemen, ga ik ze niet tegenhouden.”

Vervreemd van elkaar

Jan haalde het idee uit West Vlaanderen, waar het project al langer bestaat. Enkele dagen geleden startte hij met de Facebookgroep Happy Stones Groot Temse en Jan heeft naar eigen zeggen al veel reacties gekregen. Hij hoopt dat er nog vele ‘steenmakers’ bijkomen. “Mensen geraken steeds meer vervreemd van elkaar. Ik merk dat ze met zulke project toch weer in gesprek raken met elkaar.”

Wie mee wil schilderen, kan best de hashtag Happy Stones op de achterkant van de steen plaatsen. “En als je een foto online plaatst, hou de vindplaats dan vaag, anders is de verrassing er af.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Infowww.facebook.com/groups/479634636499109

Het is de bedoeling dat de beschilderde stenen gevonden worden, zegt Jan, dus ze mogen zichtbaar achtergelaten worden, zoals op dit muurtje. (foto: Tom Nuytemans)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *