Met KWB Tielrode samen op zoek naar de paashaas

TIELRODE – In april lokt KWB Tielrode mensen – coronaproof –  uit hun kot voor een paasavontuur. Met het gezin een luisterwandeling doen met opdrachten en vragen. De verhalen werden ingesproken door acteur Pieter Embrechts.

“Plezier gegarandeerd tijdens deze tocht voor jong en oud”, klinkt het enthousiast bij KWB Tielrode.

Met de smartphone in de hand ga je met je gezinsleden of andere toegelaten coronabubbel op pad. Onderweg passeer je kleurige, fantasievolle borden in het paasthema met elk een QR-code. Wanneer je die scant, hoor je een deel van het verhaal ‘De paashaas is verdwenen’.

“Aan elk fragment is ook een opdracht of vraagje gekoppeld. Aan de deelnemers om ze tot een goed einde te brengen en zo de paashaas te vinden”, vertelt Eddy Noens van kwb Tielrode. “Tijdens de wandeling van ongeveer 5,5 kilometer kan je kiezen uit twee verhalen: eentje voor min 8-jarigen, en eentje voor kinderen van 8 jaar en ouder. Je kan ze uiteraard ook allebei beluisteren.”

Pieter Embrechts in je oren

In de vertelstem van de verhalen zal je ongetwijfeld zanger en acteur Pieter Embrechts herkennen. Hij sprak de avonturen van de paashaas in op vrolijke en geanimeerde wijze. De verhalen zelf komen uit de koker van An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen.

Ideale gezinsuitstap

“Bij KWB vinden we als gezin samen tijd doorbrengen erg belangrijk. In een tijd waarin de mogelijkheden aan gezinsgerichte vrijetijdsbesteding beperkt is, willen we met kwb graag een fijne en veilige activiteit in openlucht aanbieden”, vertelt Noens. “Dat luisterwandelingen met QR-codes een succesformule zijn, bewezen we al met onze griezeltocht begin dit jaar. Maar liefst 150 gezinnen namen daaraan deel. Uiteraard hopen we dit getal met de paastocht te overtreffen.”

Leuke en grappige verhalen

Wij zijn alvast laaiend enthousiast over het paasavontuur. Het zijn leuke en grappige verhalen die de fantasie prikkelen. Voor wie erop inpikt, maken de opdrachten en vragen het nog leuker. Perfect voor kinderen dus, maar ook als volwassene beleef je er ongetwijfeld veel plezier aan!

Deelnemen aan de paastocht van KWB Tielrode is gratis en loopt van 1 april t.e.m. 2 mei. Startpunt is de overzetdienst Tielrode – Hamme op de Durmedijk in Tielrode. Je vindt een aankondiging op de Facebookpagina van KWB Tielrode.
Een overzicht van alle kwb-paastochten in Vlaanderen vind je op www.kwb.be/paastochten.

Over KWB

Al 75 jaar organiseert KWB een waaier aan interessante activiteiten in meer dan 500 lokale afdelingen over Vlaanderen. De vereniging wordt gedragen door duizenden vrijwilligers die een divers aanbod op poten zetten voor mannen, vrouwen en gezinnen.
KWB Tielrode werd opgericht tijdens een stichtingsvergadering op 12 december 1951.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *