POLITIE. Heel wat verkeersovertredingen en inbreuken tegen coronaregels vastgesteld tijdens extra politieactie

TEMSE/KRUIBEKE – Op zaterdag 20 en zondag 21 maart tussen 19 uur en 3 uur werden er extra politiecontroles gehouden in Temse en Kruibeke. Deze controles waren gericht op snelheid, alcohol, drugs en nazicht op de naleving van de coronamaatregelen.

Er werden snelheidscontroles gehouden op de N16, Cauwerburg en Krijgsbaan. In totaal werden 1253 voertuigen gecontroleerd op snelheid, hiervan werden er 167 geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km op de N16.

Procedure ‘Onmiddellijke minnelijke schikking’ 

Een 29-jarige man uit Temse werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs kon niet worden ingetrokken omdat hij reeds rijverbod had. Zijn voertuig werd onmiddellijk in beslag genomen. Tevens had zowel de bestuurder als zijn passagiers drugs op zak.

Hiervoor kregen beiden een onmiddellijke minnelijke schikking (OMS) Bij zo’n procedure (OMS) krijgt, wie betrapt wordt op het bezit en gebruik van verdovende middelen, de mogelijkheid om onmiddellijk de boete te betalen. In dat geval vervalt de strafvordering. De drugs worden wel in beslag genomen.

Een 21-jarige man uit Temse werd ook betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Na controle bleek zijn voertuig niet geldig te zijn gekeurd. De jongeman stond geseind.

Op de N16 werd een voertuig onderschept. Een 55-jarige man uit Hamme legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,07 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Tijdens de patrouilles werden 30 verkeersovertredingen vastgesteld. parkeerovertredingen, negeren stop bord, gsm-gebruik achter het stuur, bromfietser zonder helm, rijden zonder rijbewijs, onverantwoord rijden, fietsers zonder verlichting, …

Er werden ook 31 Covid PV’s opgesteld, drie voor samenscholing, 27 voor het negeren van de avondklok en één zaakvoerder kreeg een Covid PV omdat zijn zaak na 22 uur nog open was.

Foto: (C) Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *