KetnetHeld Nico laat leerlingen van de Hollebeekschool bewegen

Hollebeekschool gevraagd voor project  Wereld Obesitas Dag 

TEMSE – Kinderzender Ketnet (VRT) lanceerde de “beweegchallenge” naar aanleiding van Wereld Obesitas Dag op 4 maart. “Op vraag van AZ Rivierenland Bornem nam ook de Hollebeekschool deel aan het project.

“Naast een school in Bornem werden wij als enige school in Temse met ons vierde leerjaar gevraagd om deel te nemen aan een gloednieuw project rond Wereld Obesitas Dag, dit op vraag van het AZ Rivierenland uit Bornem”, schetst Caronline De Vriendt, directeur van de vrije lagere School.

“Men werkte onder impuls van Sophie De Meester een actieve en informatieve voormiddag uit. Enkele dokters, een chirurg en een diëtiste gaven onze leerlingen een ganse voormiddag info over bewegen, hoe men gezond kan eten en de preventie tegen obesitas. Als verrassing voor de leerlingen stelde één van de KetnetHelden Nico (Van Hole red.) een HeldenParkour op in onze turnzaal waar zij met hem actief aan de slag gingen.”

Met bijna 15.000 volgers op Instagram is Nicolas Van Hole een ware inspiratiebron voor iedereen die interesse heeft in Parkoursport. Hij was daardoor de geknipte man om de leerlingen van de Hollebeekschool te laten bewegen.

“Dit project past volledig binnen onze schoolvisie van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ en vermits wij beweging erg belangrijk vinden en daar ook bewust veel tijd voor vrijmaken, waren wij dan ook erg enthousiast voor de unieke kans die wij kregen om deel te nemen aan dit project”, besluit Caroline De Vriendt.

Meer foto’s, klik hier

KetnetHeld Nico (links) liet de leerlingen van het vierde leerjaar van de Hollebeekschool bewegen
De zorgverleners en directrice Caroline De Vriendt (staand links) leefden zich ook even uit op het HeldenParkour

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *