Verkeerskussens in Ruisstraat om snelheid bestuurders te temperen

TEMSE/TIELRODE – In het begin van de Ruisstraat, op de zogenaamde ‘berg’ werden, in samenspraak met de politie, twee verkeerskussens geplaatst door de gemeente. Dit na klachten van overdreven snelheid.

“We werden hiervan niet op de hoogte gesteld”, klinkt het bij een buurtbewoner die liever anoniem blijft. ” Ik heb geen probleem met de plaatsing maar het is wel smal om met een fiets te passeren.”

“Meermaals krijgen we klachten over overdreven snelheden in de Ruisstraat”, stelt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “De politie doet regelmatig controle op die overdreven snelheden en er worden inderdaad vaak chauffeurs geflitst. Om de bestuurders erop te wijzen dat men de snelheid moet aanpassen, wordt er door het plaatsen van de verkeerskussens tegemoet gekomen aan de vele klachten die we binnenkrijgen. Bij het plaatsen van de kussens is er ook rekening mee gehouden dat de fiets er comfortabel kan naast rijden.”

De verkeerskussens werden geplaatst na meerdere klachten van overdreven snelheid

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *