Eva stopt met halve eeuw oude schoenenzaak om zelf droomjob na te jagen

TEMSE – Na meer dan een halve eeuw houdt Vicky Shoes er mee op. Eva Meersman, de uitbaatster van de schoenenwinkel in de Scheldestraat, wil meer met kinderen gaat werken. Op dinsdag 2 maart start ze met een uitverkoop.

Net zoals vele ander winkelhouders, heeft Eva Meersman tijdens deze coronaperiode diep nagedacht over waar ze naartoe wil. “Het afgelopen jaar heeft me doen stilstaan bij het leven en de toekomst”, zegt ze. “Uiteindelijk nam ik de moeilijke beslissing om een nieuwe weg in te slaan.”

“Al sinds mijn jonge jaren droom ik ervan om met en voor kinderen te kunnen werken. Een droom die ik nu wil verwezenlijken. Zorgen voor mensen ligt me van nature na aan het hart. Zorgen voor voeten en voetjes zal nu zorgen voor kinderen worden.”

Band met gemeente blijft

Vanaf dinsdag 2 maart start ze met een uitverkoop. “Ik ben nu volop bezig met de voorbereiding ervan, zodat de klanten een mooi overzicht zullen krijgen van wat we nog in stock hebben, om dan veilig hun koopjes te kunnen doen”, zegt Eva.

“Hoewel ik alleen de winkel run, krijg ik achter de schermen steun van mijn familie. De verkoop zeg ik nadien vaarwel, net als Temse en mijn klanten die ik zonder twijfel hard zal missen. De band met de gemeente blijft wel: mijn familie woont hier nog, net als vrienden en collega’s.”

Eva is telg van de tweede generatie in de schoenenwinkel. Negen jaar geleden kwam ze voltijds werken in de zaak die door haar ouders in 1966 werd opgestart. Daarvoor leidde ze het ondertussen verdwenen Dendermondse kinderfiliaal Vicky Junior. Wat er na de sluiting met de winkel in Temse gaat gebeuren, is nog niet beslist. (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *