Temsese psychologe maakt kans op Vlaamse Scriptieprijs 2015

Op 17 december raakt in Antwerpen bekend wie de veertiende Vlaamse Scriptieprijs wint. De uitreiking zal plaatsvinden in AMUZ, een voormalige kloosterkerk, die werd omgevormd tot concertzaal. De prijsuitreiking is ook Temses gekleurd. Eén van de vier finalisten is Nina Stoffijn uit Temse.

Nina Stoffijn 2015Nina Stoffijn (foto) is pas afgestudeerd als psychologe aan de Hogeschool West Vlaanderen. Ze is genomineerd voor de Klasseprijs 2015, de zoektocht naar de beste scriptie (Bachelor en Masterproef) over onderwijs die afgelopen academiejaar in Vlaanderen werd geschreven.

In haar eindwerk “Juf, kunnen meisjes ook met meisjes trouwen?Beeldvorming rond holebi’s door kleuterleerkrachten” onderzocht Stoffijn of en zo ja, hoe het thema homoseksualiteit in de kleuterklas aan bod komt.

Haar conclusie: “Ondanks hun positieve attitude tegenover holebi’s heerst er bij kleuterleerkrachten vaak nog onwetendheid over hoe het thema in de klas te behandelen, dit terwijl kleuterleerkrachten een belangrijke schakel kunnen worden in het creëeren van een positief beeld rond holebi’s en het terugdringen van homonegativiteit die vandaag nog te veel heerst.”

De scriptie werd samen met vier andere, geselecteerd uit een totaal van 69 inzendingen.

Scriptie vzw en Klasse, het multimediaal platform voor onderwijs in Vlaanderen, reiken deze prijs sinds 2003 uit. De winnaar krijgt een reischeque van 500 euro en redactionele aandacht voor zijn of haar werk in de kanalen van Klasse. Of Nina de prijs ook effectie zal winnen, raakt bekend op de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 17 december in AMUZ (Antwerpen).

De scriptie lees je hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *