Ekobie maakt oevers van de Schelde zwerfvuilvrij

TEMSE – Morgen zondag 7 juni organiseert Ekobie vzw een clean-up-actie aan de boorden van de Schelde op de site De Zaat. Zij ondersteunen hiermee de actie van River-Cleanup die wereldwijd oevers van rivieren zal schoonmaken.

“Door de plastic vervuiling staat iedereen zijn gezondheid op het spel”, aldus Ellen Ongena van Ekobie. “Mensen worden dagelijks op verschillende manieren blootgesteld aan kunststoffen en hun additieven. We roepen op tot meer onderzoek en actie.

“Zondag 7 juni gaan we onze vrienden van River Cleanup ondersteunen om het vele afval weg te halen op de oevers van onze rivieren”, klinkt het. “Meer dan acht miljoen ton plastic afval komt jaarlijks in onze rivieren terecht. Net zoals River Cleanup wil Ekobie een verschil maken door bewustmaking en actie. We ruimen zondag de oever en omgeving van de Schelde op in onze eigen bubbels en ver genoeg van andere bubbels.”
Er moet wel rekening gehouden worden met de bestaande Covid maatregelen:

– Je mag niet in groep naar buiten.

– Met wie mag je wel naar buiten: de mensen met wie je samenwoont + twee extra personen

– Hou altijd 1,5 meter afstand

– Let op: samenscholingen zijn nog steeds verboden.

“Vanaf 10u30 wordt materiaal aangeboden op het grasplein links van de kraan op de site De Zaat”, klinkt het. “Dit lijkt ons een plaats met meer ruimte om de veilige afstand te bewaren. Eén persoon haalt materiaal op en loopt meteen met door naar een plaats aan de oever. Vanwege de geweldige en vele reacties raden wij aan niet allemaal om 10.30u. te arriveren.”

-Kledij: Voorzie jullie van stevig schoeisel én voldoende begeleiding wanneer er kinderen aanwezig zijn.

-Extra: Voor de veiligheid van de kinderen en indien er teveel volk aanwezig zou zijn aan de oever: Ook op de dijk en in de straten rondom kunnen bubbels op pad.

-Alle afval wordt verzameld ter hoogte van de kraan en wordt de dag zelf nog opgehaald door de gemeentediensten.

Op 22 september vorig jaar organiseerde Ekobie samen met het gemeentebestuur en Miwa een succesvol ‘XL Zwerfvuilevent’. Ook radio 2 presentatrice Siska Schoeters stak toen de handen uit de mouwen.

Vorig jaar organiseerde Ekobie het succesvolle ‘XL Zwervuilevent’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *