“Laat opgepompt grondwater niet in de riolering stromen”

TEMSE – Laat opgepompt grondwater niet in de riolering verdwijnen, maar stel het beschikbaar voor de burger, roept gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen) op.

Zij reageert daarmee op de werken aan de woontoren Belgica.
De bouw van het appartementencomplex op De Zaat is recent gestart. Voor de werken wordt momenteel grondwater opgepompt, en Brigitte Caura vindt het zonde dat het water wegvloeit in de riolering, nu de grondwaterstand in Vlaanderen zo laag is. Ze vraagt zich af of het water niet opgevangen kan worden in overloopvaten, om het dan ter beschikking te stellen van de burgers.

“De groendienst zegt dat het water eerst gecontroleerd moet worden op vervuiling. Dat is blijkbaar een duur onderzoek.”

Toch wordt het idee niet onmiddellijk weggegooid. De gemeente laat weten dat ze in augustus, bij de bouw van de ondergrondse parking aan het OCMW, sowieso al van plan was om een overloopvat ter beschikking te stellen. Er wordt nu bekeken of er geen betaalbaar alternatief mogelijk is voor de situatie op de Belgica-site. Dat bevestigt ook Kevin van Hoë van bouwfirma Cordeel, die aan de Belgica werkt.

“Wij zijn momenteel aan het onderzoeken of het mogelijk is om dit water op een duurzame manier in te zetten”, zegt hij. “De gemeente contacteert boeren of er interesse is.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Gras ziet geel van de droogte, maar toch verdwijnt opgepompt grondwater in de riolering. Dat kan beter, vindt Brigitte Caura.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *