Scheldebrug Bornem-Temse heropent op 4 juni

TEMSE/BORNEM – Op 4 juni om 14.00 u is de tweede fase van de renovatie van de ‘oude’ Scheldebrug Bornem-Temse klaar. Wegdek, voetpaden en voegen zullen dan volledig zijn vernieuwd.

“De oude brug zal dan ook opnieuw toegankelijk zijn voor het wegverkeer”, klinkt het bij Carolien Peelaerts van de Vlaamse waterweg. “Na opening van de ‘oude’ brug zal de ‘nieuwe’ brug wel één dag worden afgesloten om de elektromechanica te testen. De afgelopen weken hebben we namelijk optimalisaties gedaan aan de elektromechanica van de ‘nieuwe’ brug. Die optimalisaties willen we nu grondig testen.”

“Als de werken aan de ‘oude’ Scheldebrug Bornem-Temse verder volgens planning verlopen, zullen ze dus op donderdag 4 juni 2020 om 14.00 u klaar zijn”, klinkt het. “Wegdek, voetpaden en voegen zullen dan volledig zijn vernieuwd. Daarmee is de tweede fase, tevens de fase met de meeste hinder, achter de rug.”

Op maandag 1 juni 2020 start de aannemer met de derde en laatste fase van de werken: de vernieuwing van het fietspad.

“Hoewel het fietspad op de ‘oude’ brug vandaag niet meer gebruikt wordt – fietsers en voetgangers gebruiken immers het pad op de ‘nieuwe’ brug – is het belangrijk dat dit mee wordt aangepakt”, vertelt Peelaerts. “Het fietspad maakt deel uit van de brug. Als hier onderliggende problemen zijn, kunnen die negatieve gevolgen hebben voor de rest van de brug. Het fietspad ligt los van de rijweg. De werken kunnen worden uitgevoerd zonder hinder voor het autoverkeer. De werken zullen tot 7 december 2020 duren.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *