Farmaceutisch bedrijf Hubert De Backer produceert mondmasker-gespen

TEMSE- Het bedrijf Hubert De Backer (HDB) in de TTS industriezone, vlakbij de E17, produceert sinds kort mondmasker-gespen. Die moeten de druk van de elastiekjes van het mondmasker rond de oren verlichten. De opbrengst wordt gedoneerd aan het Rode Kruis.

Familiebedrijf Hubert De Backer nv werd opgericht in 1932 en was gespecialiseerd in het spuiten van plastieke materialen.
Tegenwoordig worden er producten voor zowel humane als veterinaire doeleinden geproduceerd. HDB is een wereldspeler in de farmaceutische sector.

Irritaties

“Het maken van mondmasker-gespen is niet de core business van HDB, maar eerder een extra dienstverlening”, klinkt het. “De betrokkenheid van onze medewerkers in dit project toont echter aan dat HDB graag mensen helpt. In deze bijzondere Corona-tijden is dit belangrijker dan ooit. Daarom is er besloten om de opbrengst te doneren aan het Rode Kruis.”

“Door de komst van COVID-19, loopt plots iedereen rond met een mondmasker. Al snel werd duidelijk dat het dragen van een mondmasker na een tijdje niet meer zo comfortabel is. Het zorgt voor irritaties achter de oren en veroorzaakt een drukkend gevoel.”

“Dat zag ook Peter Mercelis van Common Sense Engineering. Hij kwam met het idee om mondmasker-gespen te maken via 3D printing. Maar dit is een lang en vooral kostelijk proces. Daarom richtte Peter zich tot HDB.

Gerecycleerd materiaal

“Door middel van spuitgietmachines kan dit namelijk sneller en goedkoper geproduceerd worden. HDB vindt het enorm belangrijk om in deze Corona-tijden haar steentje bij te dragen. Naast het uitdelen van beschermingskledij aan woonzorgcentra, kwam ook het idee tot leven om deze mondmasker-gespen te produceren.”

HDB streeft ernaar om steeds zo ecologisch mogelijk te produceren.

“Toen we de mogelijkheid zagen om alleen gerecycleerd materiaal te gebruiken, was de keuze snel gemaakt. Daarnaast kan het hele pakket opnieuw gerecycleerd worden, want de verpakkingen mogen gewoon in de blauwe PMD-zak. Dubbele recyclage dus! Zeker in maand mei- lasticvrij is diteen mooi pluspunt.”

Mensen thuis bereiken

HDB wil voornamelijk mensen helpen. Een mondmasker is noodzakelijk voor onze veiligheid en gezondheid, dus het dragen ervan moet zo comfortabel mogelijk zijn.

“Verder willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis. Dit is een organisatie die in deze periode zeker wat extra ondersteuning kan gebruiken. Momenteel hebben we al 100.000 gespen op stock. We staan daarbij ook klaar om extra productie op te starten indien nodig. Hoewel HDB een echt B2B-bedrijf is, willen we met dit project ook de mensen thuis bereiken. Daarom hebben we een gloednieuwe webshop gemaakt, speciaal voor onze mondmasker-gespen.

Meer info: www.hdb.be of shop.hdb.be
B
ekijk het promofilmpje op onze Facebookpagina’s

 

 

 

 

Een gedachte over “Farmaceutisch bedrijf Hubert De Backer produceert mondmasker-gespen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *