Verdeling van herbruikbare mondmaskers en extra filters voor iedere Temsenaar is bezig

TEMSE – Om de inwoners van mondkapjes te voorzien, engageerde het Lokaal Bestuur Temse zich – samen met negen andere Wase gemeenten – tot een groepsaankoop van herbruikbare mondkapjes via Think Pink. 80 % van het aankoopbedrag gaat naar een goed doel (kankerbestrijding).

De federale overheid verplicht het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer en raadt het aan bij contacten.

Mondmaskers Think Pink – bedeling sinds 26 mei

Op maandag 25 mei werden de bestelde mondkapjes geleverd. De gemeentelijke medewerkers gingen meteen aan de slag om geadresseerde enveloppen te vullen, met voor ieder gezin:

herbruikbare maskers (1 per gezinslid), voorzien van ingenaaide filter en gleuf voor extra filter, in verschillende maten op basis van de gezinssamenstelling (volwassenen + kinderen 12-16 jaar)
extra filters van de federale overheid voor o.a. in zelfgemaakte maskers
flyer met info en gebruiksaanwijzing – ZEKER TE LEZEN voor het eerste gebruik!

Via een oproep op wwww.temse.be, Facebookpagina ‘Gemeente Temse’ en via het kanaal van BE ALERT werd aan de inwoners gevraagd om hun brievenbus zoveel mogelijk leeg te maken.

Bedeling:

van 26 tot 29 mei: Elversele – Steendorp – Tielrode – Temse (deel 1)
vanaf 2 juni: Temse (deel 2)

De bedeling verliep/verloopt als volgt:

Een medewerker-bedeler van het Lokaal Bestuur deponeert de enveloppe in uw brievenbus
Lukt dit niet – omdat de brievenbus te vol of te klein of niet toegankelijk is – dan zal hij/zij aanbellen en de enveloppe afgeven
Bent u niet thuis, dan laat hij/zij een briefje achter in uw bus met daarop informatie over de door u te volgen stappen om uw pakket op te halen.

Mondmaskers FOD

De federale overheid heeft aangekondigd dat ook zij mondmaskers zullen leveren voor de burgers. Wanneer die levering voorzien is, is nog niet gekend, en ook over de bedeling is nog geen duidelijkheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *