Nog geen coronabesmettingen vastgesteld in WZC Huize Vincent

In tegenstelling tot OCMW-rusthuis De Reiger zijn er nog geen coronabesmettingen vastgesteld in WZC Huize Vincent in Tielrode. “We prijzen ons erg gelukkig”, stelt algemeen  directeur Koen Van Wauwe.

“Voorlopig zijn we nog gespaard gebleven van het corona-virus in onze voorziening. Bij het personeel noch bij bewoners is er tot op heden geen bevestigd Covid -19 vastgesteld”, klinkt het bij Koen Van Wauwe. “Naast de bijzondere inspanningen die we leveren op het vlak van handhygiëne, het strikt organiseren van de zorg op het niveau van afdelingen om zo kruisbesmetting tegen te gaan, onze medewerkers die hun verantwoordelijkheid opnemen , de goede medewerking met de familie, de vele gulle donoren ivm met mondmaskers, handgel, bemoedigende briefjes…, de steun die we mogen ontvangen van vele sympathisanten….. zijn we er ons van bewust dat we tot op heden een grote portie geluk al gehad hebben.”

“Ter info geven we nog mee dat Huize Vincent niet weerhouden is door de overheid om eens te testen of het covid-19 virus hier effectief nog niet binnen zit”, aldus de directeur. “Een volledige screening zou een correct beeld kunnen geven doch daar we moeten we nog even op wachten.

Tot slot nog meegeven dat we veel denken aan onze collegas-voorzieningen in Temse, hun veel moed en doorzettingsvermogen toewensen, we meeleven met het verlies van hun residenten en met de familie en als er iets is wat we kunnen betekenen voor hun, dat we steeds open staan voor vragen.”

Een gedachte over “Nog geen coronabesmettingen vastgesteld in WZC Huize Vincent”

  1. volhouden a.u.b – we denken veel aan jullie en hopen dat jullie allen gezond blijven en dat er snel een oplossing komt voor deze crisis.
    Ik geef jullie allemaal een hele warme knuffel en veel liefs !!

    vanwege Rita De Wael – vrijwilliger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *